Selva de Irati

Kleinschalig en charmant ruraal hotel met 8 kamers
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Landelijk hotel Selva de Irati

Selva de Irati is en van de grootste en best onderhouden beuken- en sparrenbossen van Europa. Een immense, vrijwel ongerepte groene zone van bijna 17.000 hectare in de oostelijke Pyreneeën in het noorden van Navarra, in een stroomgebied omgeven door bergen tot 2.500 meter hoog en valleien.

Hier vindt u, net buiten het historische Ochagavia, dit charmante rurale hotel met 8 kamers.  De jonge eigenaars Maite en Mauri spreken weinig Engels zullen er alles aan doen om voor u een heerlijk verblijf te organiseren. Bij aankomst ontvangt u zeer uitgebreide documentatie in het Engels en Spaans om uw weg te vinden in deze prachtige regio.

Indeling ruraal hotel bij Ochagavia

Het rurale hotel is in de typische architectuur van de streek gebouwd. Het eenvoudige hotel is rustig gelegen, net aan de overkant van een stroompje, in een klein gehuchtje met een kerkje en wat woonhuizen. Dit is de meest noordelijk gelegen buurtschap aan deze weg, nog even doorrijden en u bent in Frankrijk. Ardanza koos voor deze charmante B&B mede vanwege haar unieke locatie, temidden van een prachtige natuurgebied en ver weg van het massatoerisme.

Het hotel beschikt over 8 kamers, de meeste met fraai uitzicht over de omgeving, ingericht met warme kleuren en oorspronkelijke materialen, houten vloeren, comfortabele bedden. Volledig ingerichte badkamer met hydro-massagedouches. kussen-menu, verwarming, TV, muziekinstallatie, Wi-fi. Er zijn standaardkamers en superior kamers. De standaardkamers zijn aan de kleine kant en hebben niet heel veel uitzicht. De superior kamers zijn ruimer en hebben bredere bedden en een privé terras. Waar mogelijk probeert Ardanza deze laatste voor haar reizigers te reserveren. 

Faciliteiten B&B Selva de Irati

Er is in het kleine hotel een gezellige salon met een kleine bibliotheek waar u van een kopje koffie of een goed glas wijn kunt genieten bij de open haard, er zijn gezelschapsspellen, een computer, een bar. Buiten vind u een mooie tuin en een terras met zitjes.
De jonge eigenaars geven zeer uitgebreide informatie over alle mogelijke excursies in de omgeving. er worden ook diverse activiteiten aangeboden. Wandelen met een gids, jeep excursies, routes in de bergen, bezoek aan de diverse historische dopjes in de omgeving.

Ontbijt en een drankje en shuttleservice naar restaurants

Het hotel serveert een uitgebreid ontbijtmenu en ontbijt a-la-carte. Men verzorgt graag op verzoek een picknick. Er is verder een ‘honesty-bar’ waar u zelf uw drankjes kunt inschenken om op het terras buiten van de genieten.

Er is geen restaurant in het hotel of in het dorpje zelf, de dichts bij gelegen mogelijkheden zijn is in Ochagavia, op 3 kilometer, dat is een leuke wandeling. Men verzorgt (indien mogelijk qua drukte) een shuttle-service voor zeer redelijke tarieven van en naar een van de restaurants, of kan u komen halen. U hoeft dus ‘s avonds niet meer de auto te pakken. 

Omgeving

Selva de Irati

Het Woud van Irati is een natuurlijke schat met een hoge ecologische waarde met de natuurreservaten van Mendilatz, Tristuibartea en Lizardoia. Dichtbegroeide beukenbossen, weidegronden, sparrenbossen en fris water verschaffen het landschap levendige kleuren die elk seizoen weer veranderen. 

Het is een prachtig bos waar alle zintuigen aan bod komen: de ontmoeting met de natuur, het gekabbel van het water dat tussen beuken en sparren stroomt, de koelte van de rivier de Irati of van het stuwmeer van Irabia, het vluchtige geluid van de dieren en de vallende bladeren in de herfst, de geur van de bosvruchten en het geruis van watervallen. Neem uw camera en bergschoenen en wandel langs een van de vele afgebakende wandelpaden door het bos.

Deze locatie wordt aangeboden in de onderstaande rondreizen:

Rondreis Baskenland, Navarra en La Rioja
– 8-daagse fly drive rondreis Navarra

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: