Lissabon

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad is gebouwd op een aantal steile heuvels aan de Taag en haar prachtige baai. U vindt er vele Romaanse en Moorse monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen. De smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen u uit om deze vriendelijke en kleurrijke stad op uw gemak te voet te verkennen. Of neem een van de gele trams en laat u moeiteloos van de laagste naar de hoger gelegen wijken vervoeren.

Baixa en Alfama

De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen, fonteinen, 18e eeuwse façades en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters. Vele restaurants en terrasjes.
Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafés de traditionele Fado muziek gespeeld wordt, zoals in de Mesa dos Frades. De beroemde tramlijn 28 brengt u helemaal naar boven naar het kasteel Sao Jorge vanwaar u een fabelachtig uitzicht over de stad hebt.

Chiado

Trappen, smalle stegen, steile straten, kronkelpaden, onverwachte pleinen en prachtige uitzichten. Dat is wat u treft in de hoge wijken Bairro Alto en Chiado in Lissabon. Het ene moment sta je op een gezellig plein met volle terrassen en het andere moment loopt u door een smalle, steile steeg langs bouwvallige panden. In 1998 werd de Chiado getroffen door een grote brand en werden er veel gebouwen verwoest. Tegenwoordig zijn alle panden weer mooi hersteld en vindt u moderne en luxe winkels in deze buurt. Ook is de Chiado het culturele en literaire hart van Lissabon met theaters, boekwinkels en artistieke café’s. Chiado is tegenwoordig dan ook een dure en zeer gewilde wijk onder de Lissabonners.

Bairro Alto

De wijk Barrio Alto kunt u tot diep in de nacht genieten van muziek en een drankje, vaak op de terrassen op straat. Langs de rivier vindt u de hippere nachtclubs. De Bairro Alto is een pittoreske wijk waar een bohemien sfeer hangt. De huren in de krakkemikkige huisjes van deze oude volksbuurt zijn laag en dus hebben veel kunstenaars en studenten er zich gevestigd. U vindt hier een aantal bijzondere winkeltjes, maar de meeste mensen komen naar de Bairro Alto voor het nachtleven. Als de zon onder gaat dan bruist Bairro Alto als geen andere wijk. Talloze kroegen, bars, café’s en clubs openen dan in deze wijk. Ook op de straten en pleinen is ‘s nachts veel uitgaanspubliek waardoor de Bairro Alto misschien wel één van de leukste gebieden is om uit te gaan in Lissabon. De Torre de Belem aan de rivier behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Uiteraard mag een bezoek aan de bakkerij van de beroemde Pasteis do Belem niet ontbreken, wanneer u hier toch in de buurt bent. Typisch bladerdeeg gebakjes gevuld met romige custard. Men staat er dagelijks voor in de rij!

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: