Valencia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Over Valencia

Valencia is uitgegroeid tot de derde meest populaire stad van Spanje. Deze schone en vriendelijke stad, in de 15e eeuw al rijk en machtig vanwege de zijdeteelt, heeft de grootste historische binnenstad van Spanje. u vindt er prachtige barokke en gotische monumenten, fraaie pleinen, kleurrijke buurten en markten maar ook trendy winkels en restaurants. Na de 32ste America’s Cup in 2007 werden hier in 2009 de formule 1-races gehouden, wat vele nationale en internationale gasten naar deze stad bracht.

Paella en Fallas

Valencia is natuurlijk bekend om haar Paella, van oudsher gegeten in een van de vele restaurants aan het strand, en de uitbundige feesten in maart: de “Fallas”, een feestweek vol optochten, vuurwerkshows en vreugdevuren. “Fallas” (letterlijk; vuren) is van oorspong een heidens ritueel om het kwaad uit te bannen en wordt nu gevierd om de lente te begroeten.

Turia en Calatrava

De oorspronkelijke bedding van de omgelegde rivier de Turia, die voorheen door hartje Valencia stroomde bood ongekende mogelijkheden om als immense groene long van de stad te fungeren. Kosten noch moeite zijn gespaard om de rivierbedding tot culturele ader om te toveren. De Valenciaanse architect Santiago Calatrava ontwierp hier de “Ciudad de las Artes y las ciencias”, een bijzonder, futuristisch cultureel wetenschappelijk complex met haar gebouwen die lijken op sculpturen. Men fietst, jogt en flaneert door deze groene gordel en de jardines de Turia, het park ontworpen door Ricardo Bofill.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: