Interview Cor & Bernadette

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

In 2019 voor de 10e keer met Ardanza naar Spanje!

In 2019 gingen Cor en Bernadette Beverloo voor de 10e keer met Ardanza op reis naar Spanje! Vanaf 2007 is dat bijna elk jaar een keertje. Dat vinden wij heel bijzonder. Wij hebben elkaar door de jaren heen wel eens kort ontmoet op een beurs maar wilden eigenlijk wel wat meer van ze weten en hebben hen een aantal vragen mogen stellen. Zoals: Waarom 10 keer op vakantie naar Spanje? Wat is er bijzonder aan dit land en waarom met Ardanza Reizen op pad?

Ontdek waarom zij nog lang niet uitgekeken zijn in Spanje!

Even voorstellen

Cor (65) en ik (64) zijn 40 jaar getrouwd en inmiddels allebei gestopt met werken. We hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Cor was personeelsadviseur met de nadruk op internationale arbeid. Hij was werkzaam op de Radboud Universiteit. Ik heb altijd in de zorg gewerkt in diverse functies. Aan de jaren waarin ik als wijkverpleegkundige in de thuiszorg werkte heb ik fijne herinneringen.

Muziek luisteren, fotografie en Feyenoord zijn de hobby’s van Cor. Ik wandel en lees graag. Ook heb ik een eigen “winkeltje”, waarvoor ik o.a. leren babyslofjes, knuffels en tassen maak.

Sinds december 2018 wonen we in de voormalige gymzaal van een school uit 1927. In de school zijn appartementen/woningen gebouwd. Het hele project is in eigen beheer gerealiseerd met een groep van 25 mensen. En nu wonen we er met zijn allen. Heel fijn!

Hoe kwam u bij Ardanza terecht?

In 2006 wilde onze dochter Spaans gaan leren en ik besloot om mee te gaan. En ik vond toen dat wij (mijn man en ik) dan op zijn minst naar Spanje op vakantie moesten gaan. Ardanza hebben we bij toeval ontdekt. Eigenlijk gewoon via internet op zoek naar een organisatie die reizen naar Spanje verzorgt.

Ardanza biedt geen standaard reizen aan, maar helemaal op maat gemaakt speciaal voor jou. Het enthousiasme waarmee ze een reis voor je samenstellen is bijzonder. Ze zouden die reis ook heel graag zelf maken!

Het boek Spanje van Rik Zaal hebben we aangeschaft (tip van Anne) en de dwarsligger versie van het boek gaat altijd mee, het is onze vakantiebijbel!

Wat is uw mooiste herinnering aan uw eerste reis?

Onze 1e reis in 2007 ging naar Andalusië. Veel mooie en leuke herinneringen! Wat het meest is bijgebleven is het bezoek aan Palacios Nazaries bij het Alhambra in Granada. We vonden het overweldigend mooi!

Wat vind u zo bijzonder aan Spanje?

We zijn nog steeds op ontdekkingstocht door Spanje! In principe hebben we, in grote lijnen, heel Spanje doorkruist de afgelopen jaren. Noord, oost, zuid en west. Alle windstreken met hun eigen natuur, cultuur.

Nu is er de behoefte om terug te gaan naar plekken waar we steeds van hebben gezegd: hier komen we nog een keer terug. Extremadura om te beginnen. Maar ook Navarra heeft indruk op ons gemaakt en Catalonië en…

Wat was het lekkerste wat u gegeten heeft in Spanje, wat zou u nooit meer eten…

Wat we nooit meer zullen eten: Morcilla….bloedworst, we hebben het één maal gegeten, maar daar blijft het bij. Niet lekker dus. We vinden veel lekker, maar hebben geen echte uitschieter. We proberen regelmatig iets wat we nog niet eerder hebben geproefd. Stoofschotels, tapas…altijd lekker en Jamon Ibérico

Wat was het gekste wat u ooit meemaakte in Spanje?

Of we iets geks hebben meegemaakt? Vooral de vele bijzondere ontmoetingen blijven ons bij. Anton, in Segura de la Sierra, Andalusië (2009) en Jesus, in Orisoain, Navarra (2014) schieten ons zo te binnen. Vorig jaar gingen we in een kleine bar in Pizzarra, bij de Caminito del Rey wat eten. Speciaal voor ons werd er daar een menukaart geschreven! Dat is hier in Nederland ondenkbaar.

Waarom kiest u voor Ardanza?

Ardanza blijft onze reisorganisatie. De combinatie van cultuur en natuur tijdens de reizen, de mooie en bijzondere accommodaties, de tips en niet te vergeten de ondersteuning tijdens de reis als er eens iets tegenzit. De manier waarop jullie die reizen organiseren, maakte dat we voor jullie hebben gekozen.

En voor elke volgende reis naar Spanje voelden we niet de behoefte om op zoek te gaan naar een andere reisorganisatie. We zijn geen avonturiers, in de zin van dat we alles zelf willen uitzoeken en maar kijken wat we onderweg tegenkomen. Of nog op zoek moeten naar onderdak. Maar wel de vrijheid hebben om je dagen zelf inhoud te geven, vanuit de diverse mooie locaties.

Noot Ardanza: In 2019 gingen Cor en Bernadette terug naar de Extremadura om daar een rondreis te maken. We hebben daar natuurlijk een extra feestelijk tintje aan gegeven! Lees hier het verslag!

De prachtige foto’s zijn van Cor Beverloo.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: