interview Dolf en Netty

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Andalusië, Midden Spanje en Portugal

Beste Anne, Arco en Ellen,

Om te beginnen gefeliciteerd met jullie jubileum. Mooi 20 jaar volgehouden! Wij hebben op jullie site na onze verschillende reizen steeds een stukje geschreven, Daaruit kun je wellicht passages gebruiken, voel je vrij om dat te doen. Ik zal proberen jullie vragen te beantwoorden.

1. Hoe kwam u zo bij Ardanza terecht?

Via internet kwamen wij bij reisorganisatie Ardanza terecht. Reizen in Spanje op maat. We ventileerden onze wensen en Ardanza kwam met een voorstel. En wat voor een voorstel! De meeste fly drives gaan er van uit dat je op de eerste dag al beschikt over de huurauto. Ardanza doet dat niet. Wij vlogen via Madrid naar Sevilla. De filosofie hierachter is dat je in Sevilla geen auto nodig hebt en dat je vanuit Sevilla met de trein ook heel goed Cordoba kan doen, zodat je pas na Cordoba behoefte hebt aan een huurauto. Een wat ons betreft perfecte filosofie.

Champagne van Ardanza op het dakterras

Bij aankomst in Sevilla troffen we een grote verrassing, geen bagage, maar wel twee flessen champagne met 6 glazen en de felicitaties voor mijn 60ste! Op het bij de appartementen behorende dakterras hebben we het ons goed laten smaken! Na het bezoek aan Cordoba hebben we de huurauto’s opgehaald. Volgende stap in ons programma was een bezoek aan Jerez. Ook bezochten we de bodega van Gonzalez Bias (Tio Pepe), waar we na een rondleiding een heerlijk glaasje “fino” dronken. Ook de wellicht wat minder bekende sherrybrandy was heerlijk! We hadden een prima hotel in Conil de la Frontera, een badplaats 60 km ten zuiden van Jerez.

3. Wat vindt u bijzonder aan Spanje en Portugal?

Prachtige natuur en architectuur, de heerlijke temperatuur.

4. Wat was het lekkerste wat u onderweg gegeten heeft, wat zou u nooit meer eten

Een gegrilde kip in Lissabon, om je vingers bij op te eten. Wat ik nooit meer zal eten zijn oesters, niet omdat ik ze niet lekker vind, maar omdat ik heel erg allergisch ben geworden voor oesters. Jammer!

5. Naar welke plek zou u graag nog eens terug gaan?

Wij hebben voor dit jaar een verblijf in Alicante op de planning staan. Vrienden van ons hebben daar een tweede huis en zij nodigen ons uit. Helaas is daar voor jullie geen rol weggelegd.

6. Wat was het gekste wat u ooit meemaakte in Spanje of Portugal? 

Wij waren in Jerez en vroegen bij het VVV of er nog iets bijzonders te doen was. Daar kregen wij een ontkennend antwoord op, terwijl we wisten dat de Feria de Caballo aan de gang waren. Dat wilde men dus kennelijk voor zichzelf houden en niet met toeristen delen. We hebben meegemaakt dat onze bagage bij de overstap in Madrid niet waren meegekomen, maar die zijn ’s avonds alsnog bezorgd. We hebben een keer een huurauto gehad waarvan een ruitenwisserrubber compleet was verdwenen en helaas hadden we de wissers nodig. We hebben zelf bij een dealer nieuwe ruitenwissers gekocht en die later verrekend. We hebben ook een keer last gehad van de stofwolk van de IJslandse vulkaan. Onze vlucht was geannuleerd. Onze schoonzoon die met ons mee was, moest de volgende dag optreden als ceremoniemeester op de bruiloft van zijn zus. Dat gaf een stressmomentje. Dankzij het uitermate vriendelijke hotelpersoneel is onze vlucht tijdig omgeboekt en kwam alles op z’n pootjes terecht.

7. Wat is voor u de reden om voor Ardanza als reisorganisatie te kiezen?

Perfecte service, en leuk om met jullie zaken te doen. Inmiddels zijn we niet meer zo piepjong en weten we niet of we nog gebruik van jullie diensten kunnen maken. We hopen wel. Mocht dat niet zo uitkomen, dan danken we jullie nogmaals voor alle goede zorgen en geweldige adressen waar we door jullie toedoen hebben kunnen logeren.

Veel groeten van ons,

Dolf Goudart en Netty de Vries

17 februari 2020

De mooie reisverhalen van Dolf en Netty

  1. De feestelijke reis met het gezin naar Andalusië 2010

  2. het verslag van de rondreis door Midden Spanje 2013

  3. het reisverhaal van de reis naar Noord Portugal in 2016

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: