Interview Jan en Lysbert

“Spanje en Portugal hebben onze harten veroverd”

Weet u nog waar de eerste reis naar toe ging? 

Ongeveer 12 jaar geleden zochten we een reis naar Andalusië. We wilden wel graag wat zien en niet niet naar het massatoerisme. We vonden Ardanza op het internet en zagen mooie rondreizen staan. We wilden een niet al te drukke vakantie en Anne en Arco hebben een mooie reis voor ons uitgestippeld van Malaga naar Sevilla met als tussenstop Grazalema. Daar logeerden we in een mooi appartementencomplex in het dal. Het was een voormalige paardenfokkerij. De kippetjes liepen er om de deur. Schitterend!!

Ardanza was toen nog niet aangesloten bij de SGR. In die tijd was er een uitzending op TV over reisorganisaties, die niet aangesloten waren, en al veel klanten opgelicht waren. Maar ja…we hadden al betaald. We werden wat zenuwachtig, en hebben contact opgenomen met Ardanza. Arco kon ons geruststellen en de reis was in een woord fantastisch. Alles was goed geregeld en veel informatie. In Sevilla hadden we een mooi appartement in het centrum en we hebben genoten van de stad.

Na deze eerste reis hebben we nog 2 x maal met Ardanza geboekt naar Andalusië en 2 x naar Portugal.

Naar welke plek zou u graag nog eens terug gaan? Waarom?

De Sierra Nevada heeft wel een plekje in ons hart. Zo prachtig!

Verborgen paradijsje

In de Sierra Norte zaten we in een afgelegen buitenverblijf. We reden volgens de beschrijving een zandpad in, maar na een stukje rijden, dachten we, dit kan het niet zijn. Teruggegaan en in een nabijgelegen dorp gevraagd, waar we de Finca konden vinden. Dit bleek dus toch het zandpad te zijn. We kwamen na een poosje rijden bij een Finca aan. Aan de buitenkant zag het er wat vervallen uit, maar eenmaal door het hek kwamen we in een soort van paradijsje. Een prachtige binnenplaats, ook een zwembad en een mooi appartement met een zeer zorgzame eigenaar. Luca. Hij had samen met zijn vrouw een boerderij en vertelde over zijn mooie “happy pigs”. Zwarte varkentjes en alles biologisch. ‘s Avonds kookte zijn vrouw heerlijke maaltijden voor ons.

Wat zou u nooit meer eten?

In Portugal: van Lissabon naar Monsaraz en van Sintra naar Obidos en Nazare. Op weg van Lissabon naar Monsaraz, kwamen langs een dorpje, waar we wat gingen eten. Het zat er vol met Portugezen. We dachten een heerlijk voorgerecht te bestellen. Alles was in Portugees. Wat we kregen waren varkens lelletjes van het oor. Dat hoeven we nooit meer!!!!

Spanje en Portugal hebben onze harten veroverd door hun gastvrijheid, mooie natuur en rijke cultuur.

Wat is voor u de reden om voor Ardanza te kiezen?

Anne, Ellen en Arco zorgen ervoor, dat alles perfect geregeld is. En ze hebben prachtige locaties uitgezocht. Meestal authentiek. Ze passen het aan op individuele wensen. Ardanza is altijd bereikbaar, mochten er problemen zijn. Zeer fijn gevoel. We sluiten zeker niet uit om misschien nog eens een reis te boeken bij Ardanza.

 

Jan en Lysbert
5 februari 2020

 

Noot Ardanza: Voor Jan en Lysbert hebben we door de jaren heen maatwerk reizen georganiseerd. De basis is dan een bestaande reis, zoals bijvoorbeeld de Natuur&Cultuurreis Andalusië, de combinatie Lissabon en Alentejo, Málaga en omstreken

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: