Interview Margo en Dick

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Al 7 keer met Ardanza op pad!

Beste Anne, Arco en Ellen,

Alweer 20 jaar! Wij willen graag meewerken aan een een interview. Wij zijn inmiddels allebei gepensioneerd, maar dat waren we nog niet toen we onze eerste reis maakten met Ardanza. Die was in de herfstvakantie 2006 (van 22 oktober t/m 29 oktober).

De eerste keer op reis met Ardanza in 2006

Omdat Dick leraar was, waren we gebonden aan de schoolvakanties. Ik was in 2005 afgestudeerd als jurist en werkte bij een overheidsinstelling. En onze kinderen waren in oktober 2006 net allemaal het huis uit. Begin 2006 moest ik geopereerd worden en het was niet direct duidelijk hoelang ik daarna nog zou leven. Het was spannend, maar het is allemaal goed gegaan. Dat was wel de trigger om eens samen weg te gaan naar Andalusië. Want dat wilde ik graag zien. De reis hebben we al in maart 2006 geboekt, zag ik in de spullen die ik nog heb bewaard. En we moeten bij Ardanza terecht zijn gekomen via een mini-advertentie in Trouw.

De Moorse steden in Andalusië

We hebben Sevilla, Cordoba en Granada bezocht en van alle 3 de steden genoten. Helaas regende het die week, maar aan het eind knapte het weer op. In Granada hebben we nog lekker buiten op een terrasje kunnen zitten aan de voet van de heuvel, met zicht op het verlichte Alhambra. Live muziek van een straat gitaarduo, tapas en een wijntje maakten het plaatje compleet. Heerlijk en o, zo Spaans.

Daarna nog 6 keer…

Na die reis heeft het even geduurd voor we weer bij Ardanza aanklopten. Pas in 2015 toen we besloten naar Portugal te gaan; Lissabon en het Noorden van Portugal. In 2016 volgde de natuur&cultuurreis Alentejo. En in 2017 waren we in Groen Spanje; in maart 2018 zagen we Valencia en omstreken en 2019 de Extremadura. Eind september 2015 ben ik met mijn zus nog naar de Costa del Luz en Sevilla geweest.

Daarom Ardanza

Dat we kozen voor Spanje en Portugal heeft alles met Ardanza te maken. De reizen zijn prima verzorgd; de locaties zijn bijzonder en verrassend en de informatie is heel compleet.

Mooie ontmoetingen, architectuur en ‘heimwee’ 

We houden van het rustiger levenstempo. In Portugal vonden we de mensen heel open en communicatief; ze spraken er ook redelijk Engels. In Spanje was dat wat minder. Op onze reizen hebben we altijd wel onverwachte ontmoetingen; zoals bij Balthasar op de Quinta aan de Costa Vicentina. Daar deelden we een tafel met een Britse “Railway”man, een kunstminnend echtpaar uit Winchester en 2 heren uit Hamburg die het transport van kunstwerken voor grote internationale tentoonstellingen regelden. Naar die sfeer en locatie heb ik nog wel een “heimwee” gehad. Maar het liefst zouden we nog een keer naar Lissabon willen gaan. Die stad heeft zo’n relaxte uitstraling, mooie ligging aan de Taag en heel veel muziek op straat.

We houden ook van de architectuur in vooral Spanje, zowel de oude als moderne. Het archeologisch museum in Mérida heeft echt indruk op ons gemaakt en ook de Pre-romaaanse kerkjes in Asturië vonden we erg mooi.

Van het eten kunnen we ons niet echt iets herinneren, behalve de heerlijke aardbeiengazpacho in Obidos.

We hopen dat dit voldoende is. Mochten jullie nog iets willen weten dan horen we het graag. 

Met vriendelijke groet, Margo en Dick de Jager
27 januari 2020

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: