Ardanza recepten

Spanje en Portugal op tafel? Spaar de Ardanza recepten!

Wij van Ardanza zijn gek op lekker eten! En vooral van pure en eerlijke gerechten, bereid met lokale producten. Waar we ook naar toe gaan in Spanje en Portugal, we proberen iets van de kaart wat we nog nooit eerder gegeten hebben.
Nu hebben we iets leuks bedacht! Twee keer per jaar kiezen we een van onze favoriete gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken en daar maken we een mooie receptkaart van. Die kunt u nu allemaal sparen!

Ja, die wil ik wel, die gratis recepten!

Wanneer u hieronder u naam en e-mail adres invult dan ontvangt u al onze recepten in uw mailbox! U bent dan ook geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van ons reisaanbod, aanbiedingen en de nieuwe receptenkaarten. (u kunt zich hier natuurlijk ook weer voor uit schrijven)

 

 

¡ Buen provecho ! Bom apetite!

Onze 6 favoriete recepten uit Spanje en Portugal!

1. Tortilla Española
Als eerste de moeder van alle Spaanse vegetarische tapas: De aardappelomelet oftewel de Tortilla. Met onze geheimtip waarmee u de állerlekkerste tortilla op tafel tovert die zelfs op een sjiek buffet niet misstaat. Lekker mee op de picknick, als lunchgerecht. Eerlijk en simpel, sabroso! 

2. Piri Piri olie
En dan de Portugese Piripiri olie waarmee u in een handomdraai alle gerechten een pittige Portugese twist geeft. Heel leuk om zelf te maken en in een mooie fes een superleuk cadeautje! Gebruik het als marinade of in een salade, Bon apetit!

3. Huevos a la Flamenca
Vervolgens een verrukkelijke Sevillaanse tapa: Huevos a la Flamenca, een groente gerechtje met een hart van goud, pittig op smaak gebracht met een kleine stukje chorizo, maar die kun je prima weglaten voor een vegetarische variant.

4. Caldo Verde
Het vierde recept is de Meest Portugese van alle soepen: de Caldo Verde, een voedzame en heerlijk soep met aardappelen en groene (boeren) kool. Fijn op een regenachtige middag om je handen en je ziel mee te verwarmen.

5. Albondigas
Ja ja, we weten het wel: de Spaanse Albondiga is natuurlijk van oudsher en meest bekend als gehaktballetjes van vlees, met een lekkere tomatensaus om je brood in te soppen, en deze variatie zul je in Spanje (nog!) niet heel veel tegenkomen op de kaart maar wij bevelen deze veganistische variant van harte aan! Vegan Albondigas, met dank aan ah.nl

6. Caldeirada
En dan een Portugese Visstoofpot, een prachtig eenpansgerecht waar je ook bij een sjiek diner heel goed tevoorschijn kunt komen: De Caldeirada. Gemaakt met verschillende soorten vis, wat vettere en meer uitgesproken soorten zoals makreel, schelvis en sardine en wat minder vette, als heek, kabeljauw.

Nieuw! Pastel de Naranja!

Download het recept hier:

Pastel Naranja DIGITIAL Freecard

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: