10 tips voor een perfecte dag in Lissabon

Eén dag is natuurlijk veel te kort om deze heerlijke en vriendelijke stad te ontdekken. Maar zou je maar 24 uur hebben dan geef ik je hieronder 10 tips & links om er echt een onvergetelijke dag van te maken. Met alles er op en eraan!  

De sprankelende en kleurrijke hoofdstad van Portugal is gebouwd op zeven heuvels aan de Taag, de smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen uit om deze vriendelijke stad te voet te verkennen. Of neem de beroemde tramlijn 28 omhoog naar de oude wijk Alfama, met schitterend zicht op de Taag. Hieronder 10 tips voor een perfecte dag in Lissabon!

Bekijk helemaal hieronder een fraaie timelapse van Lissabon!

Lissabon, 10 tips voor een onvergetelijke dag!

Eerste kennismaking.

Een super leuke manier om Lissabon te verkennen is per elektronische Tuk-Tuk! Je wordt opgepikt op een afgesproken plek, bijvoorbeeld je hotel, en de ervaren (Engels-sprekende) gidsen geven heel veel uitleg en informatie, een perfecte manier om de stad te leren kennen! Je kunt in overleg met je gids een programma samenstellen en je tour op maat aanpassen! Een hele leuke tour is de ‘Street-art tour’. 

Een biertje of bubbels met uitzicht!

Laat je na je avontuur met de TukTuk afzetten bij een van de uitzichtpunten van de stad voor een hapje en een drankje. Bijvoorbeeld naar Clara Clara in de ‘Boto Machado’ tuinen. Deze prachtige tuin met uitzicht op de Taag is een heerlijke plek om te ontspannen na een bezoekje aan de legendarische vlooienmarkt Feira da Ladra (een ‘must see’ wanneer je Lissabon bezoekt – op zaterdag geopend) of na een bezoek aan het Nationaal Pantheon waar belangrijke Portugese persoonlijkheden zijn begraven, zoals bijvoorbeeld Amalia Rodrigues, de beroemde fado zangeres. Of naar de rooftop bar van Park voor bubbels&bites en geweldig zicht over de stad. 

 

Winkelen

Ook als je helemaal niet zo van shoppen houdt is een bezoekje aan “Embaixada” in de wijk Principe Real een aanrader. Jij zelf kunt dan in de tuin van Altaho Real genieten van een drankje of een hapje terwijl de rest de sjieke winkels van Portugese modeontwerpers en Principe Real’s favoriete Amélie au Théatre verkent. Embaixada is gelegen in het prachtige Palacete Ribeiro da Cunha paleis uit de XIX waar de oorspronkelijke interieurs intact zijn gebleven. Over 2 van de 4 verdiepingen vind je winkels en er zijn ook vaak interessante exposities en evenementen.

Uit eten

Lissabon is een paradijs voor foodies, er is gewoon teveel! Als je niet kan kiezen dan is de Time out Mercado Ribeira helemaal een bezoeking voor je – hier vindt je de allermeeste soorten voedsel per vierkante meter. Voor elke smaak & beurs.  (goede keus voor de lunch!)
Een favoriet restaurant is The Decadente. Het restaurant van hostel The Decadente is een populaire locatie waar je niet alleen toeristen, maar vooral veel locals vindt. Ontspannen sfeer, boho-chique maar niet té. Vooral op vrijdag en weekend zoeken naar een plekje. Keuken met authentieke Portugese gerechten voor een prima prijs en een fijn terras. Reserveer op tijd!
Exclusief en vaak onmogelijk om een tafel te bemachtigen is Belcanto  van José Avillez. (2 michelin sterren). Ik vind het nieuwste project van deze topchef erg aangenaam: Bairro do Avillez  (Kijk hier voor een mooi filmpje van de wording van het restaurant) .

Industrieel erfgoed, Vintage&meer 

LX Factory is een bijzondere plek aan de voet van de brug Ponte de 25 abril. Op een verlaten industrieterrein (uit 1846!) vind je nu ateliers, kleurrijke eettentjes, (vintage) winkeltjes, live muziek & evenementen. Er staan oude trammetjes en kunstwerken en er is veel kleurrijke graffiti. Eten en drinken is hier niet heel goedkoop. Voor tapas (‘Petiscos’ in het Portugees) ga je bijvoorbeeld naar ‘A Praça’. Rio Maravilha is een populair restaurant met een huiskamer uitstraling. het enorme dakterras met zicht op de Taag en Ponte 25 Abril is een geweldige plek voor een cocktail. Ga er met de taxi heen, dat is het gemakkelijkst. (kost ongeveer € 10,-). Kijk op de website van LX Factory voor evenementen:  

Ga met Ardanza naar Lissabon en je krijgt nog veel meer tips – ook regelen we een all-in programma op maat voor je in samenwerking met onze lokale gidsen Filipa en Ricardo van Alfacinhalx

 

Ardanza heeft centraal gelegen appartementen en bijzondere hotelletjes in de stad en biedt Lissabon aan in een aantal Fly & Drive arrangementen:

 

 

geef een reactie

* verplichte velden