Over Ardanza

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Individuele Rondreizen Spanje en Portugal

Al bijna 25 jaar tiptop verzorgde rondreizen door Spanje en Portugal. Ontdekkingen weg van de massa en verblijf in charmante, karaktervolle accommodaties. Zorgeloos op pad met tot in de puntjes verzorgd maatwerk. Anne en Arco wonen zelf al bijna 17 jaar in Spanje, u bent dus verzekerd van deskundig advies en korte lijnen ter plekke.

Hoe het bijna 25 jaar geleden begon

Na de hele wereld rondgezworven en als reisbegeleider in Midden Amerika en Spanje gewerkt te hebben besloot Arco Schuurman in het jaar 2000 dat hij dat zelf véél beter kon: Rondreizen door Spanje organiseren.

En zo ontstond Ardanza Reizen, met in de eerste jaren een standplaats in Utrecht. Nu verzorgen we onze rondreizen vanuit Bussum en vanuit de provincie Cádiz in Andalusië. In Spanje regelen Arco Schuurman en Anne Middelkamp met plezier en passie unieke en tiptop verzorgde kennismakingen met Portugal en Spanje. Ellen van der Woude runt het kantoor in Bussum. Sinds 2023 versterkt Frédérique van Ditzhuijzen het team in Spanje!

Lees in dit interview (Engelstalig)
hoe het is om in Spanje te wonen!

Ardanza Reizen, maatwerk specialist kleinschalige & duurzame reizen

Ardanza Reizen BV is een Spanje en Portugal reisspecialist die sinds het jaar 2000 individuele Fly & Drive maatwerk rondreizen uitstippelt over het Iberisch schiereiland;  Het vaste land van Spanje en Portugal. Rondreizen waarin we u in een ontspannen tempo langs de culturele hoogtepunten maar ook onbekende parels en stille weggetjes brengen, door woeste natuurgebieden en naar ongerepte kust, ver weg van het massatoerisme. Reizen waarin u op pad gaat met lokale gidsen en op uw gemak het mooiste ontdekt wat Spanje en Portugal te bieden hebben. 

Gastvrije ontvangst op karaktervolle locaties in Spanje en Portugal

De pakketreizen van Ardanza zijn over het algemeen 15 daagse reizen. De plek waar u ‘s avonds aankomt en ‘s ochtends ontwaakt vinden we één van de belangrijkste ingrediënten van een rondreis. Aan het einde van de dag wacht dan ook een gastvrij verblijf in één van de bijzondere kleinschalige locaties die we persoonlijk geselecteerd en bezocht hebben. Van een appartement met privé dakterras in hartje Sevilla, een prachtig gelegen Cortijo, een comfortabele Casa Rural tot aan een sjieke Parador, Pousada of een romantisch kasteel. 

Onvergetelijke ontdekkingen en kleurrijke ontmoetingen

Naast dat we u naar plekjes brengen die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 25 jaar tijd hebben we een schat aan lokale  contacten opgebouwd en brengen we u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, wijn & sherryproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes.

Kanovaren, dolfijn-excursies, een tapas-workshop, birdwatching, een schildercursus, de mogelijkheden zijn eindeloos en we regelen graag in overleg met u een onvergetelijke invulling van uw reis. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen voor het Alhambra in Granada, het Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Córdoba en Caminito del Rey , om maar een paar voorbeelden te noemen en kunnen we uw entree vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Even voorstellen: Het Ardanza team

Arco Schuurman

Arco Schuurman, de oprichter van Ardanza, heeft ontegenzeggelijk zigeunerbloed! Hij heeft jarenlang gereisd, onder meer in Zuidoost-Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Als gids voor een grote reisorganisatie heeft hij groepen begeleid door Mexico, Guatemala, Honduras én Spanje. Door zijn werk als reisbegeleider kreeg Arco een goed beeld van wat mensen die reizen echt belangrijk vinden. De basis is natuurlijk een mooie en interessante route die in een ontspannen tempo afgelegd kan worden. En, nét zo belangrijk, de accommodatie waar je ‘s avonds aankomt, uitrust en bijkomt van alle indrukken van de dag moet een karaktervolle, fijne en gastvrije plek zijn.

Arco is de “padvinder” van Ardanza. Hij speurt continu naar nieuwe routes, bijzondere dorpjes en fijne adresjes om te overnachten. Hij stippelt de nieuwe rondreizen uit, regelt de inkoop van de vluchten en autohuur, verzorgt de verzekeringen en de reisbescheiden.

Anne Middelkamp

Anne, mede-eigenaar van Ardanza,  is gediplomeerd lerares Engels / Aardrijkskunde maar de wijde wereld lonkte.  Ze verbleef langere tijd in Engeland, Portugal, Spanje en Italië om de cultuur en de mensen te leren kennen.  Ze ging op zwerftocht door Patagonië, Colombia, Thailand en vele andere landen. Tussen het reizen door werkte ze in Nederland als office – en projectmanager voor diverse grote en kleine organisaties. (zie haar profiel op Linkedin). 

Anne houdt dan ook van regelen en plannen. Nu gebruikt ze die kwaliteiten om van elke reis een perfect georganiseerd feestje te maken. Anne neemt bij Ardanza meestal de telefoon op, zij vindt het contact met de klanten het leukst en maakt samen met Arco de reisvoorstellen. Maar ze schrijft ook de teksten voor de website en houdt zich bezig met de marketingactiviteiten van Ardanza. In 2020, tijdens de lockdown in Spanje schreef Anne een wandelboek voor de provincie Cádiz. Dit ebook is inmiddels in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans uitgebracht.

Ellen van der Woude

Ellen is al meer dan 17 jaar de onmisbare ‘stille kracht’ van Ardanza – Zij heeft naast haar werk voor Ardanza een parttime baan in de zorg en is een belangrijke schakel in de ondersteuning op het kantoor in Bussum. Zij verzorgt offertes en reisbescheiden, correspondentie en beheert al het materiaal wat klanten krijgen toegestuurd. Zij regelt dat het uitgebreide pakket reisbescheiden op tijd bij u in de bus ligt! 

Ellen zorgt voor alle schriftelijke correspondentie en ook voor de leuke cadeautjes die u krijgt toegestuurd bij thuiskomst, naast inkoop en nog vele andere regeldingen! Ellen beheert de planning en de perfecte afwerking van de diverse reisbescheiden. Op de beurzen en evenementen in Nederland waar Ardanza aan deelneemt komt u Anne en Ellen meestal samen tegen! Ellen heeft twee dochters, Sascha en Robin, en is co-ouder van ‘vondeling’  hond Jeppe uit Roemenië.

Frédérique van Ditzhuijzen

Frédérique is sinds februari 2023 werkzaam bij Ardanza. Tijdens haar HBO opleiding, Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan de Hogeschool InHolland in Diemen liep ze stage bij Koning Aap, op de afdeling individuele rondreizen en na haar studie heeft ze jaren lang op zeer verschillende plekken in de toeristische branche gewerkt.  Nu gaat ze die ervaring verder uitbreiden bij Ardanza!

Frédérique is energiek, vrolijk en een zeer reislustig type en heeft al veel mooie plekken in de wereld bezocht. De Spaanse taal is haar favoriete taal en deze beheerst ze al redelijk. Ze is ook helemaal weg van de Costa de la Luz en is om die reden kort geleden met haar man verhuisd naar Vejer de la Frontera, waar ze nu met veel plezier wonen.

Op pad met lokale gidsen in Spanje en Portugal

In Spanje en Portugal werkt Ardanza nauw samen met een aantal zorgvuldige geselecteerde gidsen en kleine, lokale bedrijven. Zij regelen bijvoorbeeld  excursies als Birdwatchen in Cádiz, Extremadura en Navarra. Jeepexcursies, Walvis en dolfijn spotten bij Tarifa en aan de Algarve, wijnproeverijen, Schilderworkshops. kleinschalige cruises op de Douro, de lijst is eindeloos.  De korte lijnen zijn een garantie voor persoonlijke service.

Lees hier wat onze reizigers over hun reizen met Ardanza zeggen

Ardanza in de media

 
Verhalen van reizigers
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: