Over Ardanza
   

Al 17 jaar Spanje & Portugal specialist!

Elke rondreis persoonlijk en op maat voor u georganiseerd. 

Lees ook de verhalen van reizigers die de afgelopen jaren met Ardanza op pad gingen!

Verhalen van reizigers

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreizen Spanje & Portugal

– Vanuit Spanje en Bussum met plezier & passie georganiseerd! – 

Hoe het begon

Na de hele wereld rondgezworven te hebben en voor een grote reisorganisatie in Zuid-Amerika en Spanje groepen te hebben begeleid besloot Arco Schuurman in het jaar 2000 dat hij dat zelf beter kon.  Rondreizen in Spanje organiseren. En zo begon Ardanza Reizen. Eerst met standplaats Utrecht. Toen, vanaf 2007 vanuit Catalonië en nu, vanaf 2012, vanaf de Costa de la Luz, Cádiz, Andalusië. Hier regelen Arco Schuurman en Anne Middelkamp, die er wonen met hun twee pubers, met plezier en passie unieke kennismakingen met Portugal en Spanje. In Bussum is Ellen van der Woude een onmisbare schakel in de zorgvuldige uitvoering van de benodigde onderdelen: zij is verantwoordelijk voor de dikke pakketten reisbescheiden en de facturen, naast nog heel veel andere regeldingen!

Wie we zijn en wat we doen

Ardanza Reizen is een kleine reisspecialist die sinds het jaar 2000 bijzondere individuele Fly&Drive rondreizen uitstippelt, eerst alleen door Spanje en, sinds een jaar of 5 ook door Portugal. Rondreizen langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes, door woeste natuurgebieden en naar ongerepte zandstranden, ver weg van het massatoerisme. Reizen waarbij u op uw gemak het mooiste ontdekt wat Spanje en Portugal te bieden hebben. Aan het einde van de dag wacht een gastvrij verblijf in één van de bijzondere locaties die we persoonlijk geselecteerd en bezocht hebben. Van een appartement met privé dakterras in hartje Sevilla, een prachtig gelegen Cortijo, een comfortabele Casa Rural tot aan een sjieke Parador of een romantisch kasteel.  Een van de criteria voor onze accommodatie-keuze is dat wij het een fijne plek vinden. En dat het een kleinschalige locatie is die iets toevoegt aan de beleving van een bepaald gebied of stad. En dat u er gastvrij ontvangen wordt. Het mag er best eenvoudig zijn maar wel helemaal tiptop in orde. We hebben daarnaast ook luxere locaties in ons bestand. Fijne adressen waar het goed toeven is en waar je graag terugkomt!

Ontdekken en beleven

Naast dat wij u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale  contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, wijn&sherryproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes. Kanovaren, dolfijn-excursies, een tapas-workshop, azulejos maken, een taalcursus, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen voor bijvoorbeeld het Alhambra en kunnen uw entree vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Over het team

Arco Schuurman

Arco Schuurman, de oprichter van Ardanza, heeft waarschijnlijk zigeunerbloed… Hij heeft jarenlang gereisd, onder meer in Zuidoost-Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Als gids voor een grote reisorganisatie heeft hij groepen begeleid door Mexico, Guatemala, Honduras én Spanje. Door zijn werk als reisbegeleider kreeg Arco een goed beeld van wat mensen die reizen echt belangrijk vinden. De basis is natuurlijk een mooie en interessante route die op een ontspannen tempo afgelegd kan worden. Het hotel of appartement waar u ‘s avonds aankomt, uitrust en bijkomt van alle indrukken van de dag moet een fijne, gastvrije plek zijn. Arco is de “padvinder” van Ardanza. Hij speurt continu naar nieuwe routes, bijzondere dorpjes en fijne adresjes om te overnachten. Hij stippelt de nieuwe rondreizen uit, regelt de inkoop van de vluchten en autohuur, verzorgt de verzekeringen en de reisbescheiden.

Anne Middelkamp

Anne, mede-eigenaar van Ardanza,  is eigenlijk lerares Engels / Aardrijkskunde maar de wijde wereld lonkte.  Ze verbleef langere tijd in Engeland, Portugal, Spanje en Italië om de cultuur en de mensen te leren kennen.  Ze ging op zwerftocht door Patagonië, Colombia, Thailand en vele andere landen. Tussen het reizen door werkte ze in Nederland als office – en projectmanager voor diverse grote en kleine organisaties. (zie haar profiel op Linkedin). Anne houdt dan ook van regelen en plannen. Nu gebruikt ze die kwaliteiten om van elke reis een perfect georganiseerd feestje te maken. Anne neemt bij Ardanza meestal de telefoon op, zij vindt het contact met de klanten het leukst en maakt samen met Arco de reisvoorstellen. Maar ze schrijft ook de teksten voor de website en houdt zich bezig met de marketingactiviteiten van Ardanza.

Standplaats Costa de la Luz, Andalusië

Anne en Arco wonen met hun twee kinderen sinds 2007 in Spanje, eerst 5 jaar in Catalonië en  sinds 2012 aan de Costa de la Luz, in Vejer de la Frontera, Andalusië. 

Standplaats Bussum, (het Gooi…)

Ellen van der Woude

Ellen is al meer dan 10 jaar een onmisbare schakel in de ondersteuning op het kantoor in Bussum. Ellen werkt part-time in de zorg en een groot gedeelte van de week voor Ardanza. Ze verzorgt ondermeer de reisbescheiden, beheert al het materiaal wat klanten krijgen toegestuurd en regelt o.a. dat het uitgebreide pakket reisbescheiden op tijd bij u in de bus ligt Zij zorgt voor alle schriftelijke correspondentie en ook voor de leuke cadeautjes die u krijgt toegestuurd bij thuiskomst, naast inkoop en nog vele andere regeldingen! Ellen beheert de planning en de perfecte afwerking van de diverse reisbescheiden. Op de beurzen en evenementen in Nederland waar Ardanza aan deelneemt komt u Anne en Ellen meestal samen tegen!

Lokale contacten

In Spanje en Portugal werkt Ardanza nauw samen met een aantal zorgvuldige geselecteerde tussenpersonen. Zij regelen bijvoorbeeld de bijzondere excursies en verzorgen meet&greets. De korte lijnen zijn een garantie voor persoonlijke service.

Ardanza in de media

  • Interview met Anne Middelkamp over het bijzondere van de Alentejo regio in Portugal Dutch Local Meridian Travel Magazine
  • In het cultuur-en reismagazine ‘ESpanje!’ kunt u op p. 62 een interview met Anne Middelkamp lezen over Andalusië en een paar van de mooiste dorpjes van deze fascinerende regio. Lees het hele artikel hier: Dorpjes van Andalusie ‘ESpanje!’ januari maart 2016
  • Een artikel over de wijnregio de Priorat in Catalonië, waar Ardanza op stap ging met journalist Jos Schuring van “España & más” España y mas Priorat Ardanza
  • Ardanza organiseerde een reis voor journalist Kim van Dam en zij schreef erover in het magazine “Zin” – lees hier het artikel: Zin in Asturias
 
Verhalen van reizigers
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: