El Chorro

Hotel met 27 kamers en appartementen

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

 Hotel aan de Caminito del Rey

– Familiehotel met restaurant, buitenterras en zwembad op 500 meter van de Caminito del Rey – 

Dit hotel met 27 kamers en een aantal appartementen ligt op 500 meter van het eindpunt van de Caminito del Rey en is de ideale uitvalsbasis voor het lopen van dit spectaculaire wandelpad tijdens uw rondreis door Andalusië en het verkennen van het omringende natuurpark de Desfiladero de los Gaitanes met haar azuurblauwe meren. Dit is een geliefd gebied voor klimmers en wandelaars.

Het hotel is gesitueerd in een oude meelfabriek uit 1917 en herbergt comfortabele kamers en een paar appartementen met privé terras en fraai uitzicht over de El Chorro Kloof. Het treinstation van El Chorro (verbinding met Málaga en Córdoba) ligt op 1oo meter, er komen een paar treinen per dag langs. Op het grote buitenterras en in het bijbehorende restaurant kunt u prima eten voor een schappelijke prijs. Na de het wandelen van de Caminito del Rey is het heerlijk verkoelen in het zwembad (alleen toegankelijk voor gasten van het hotel). Het restaurant is ook geopend voor publiek.

Indeling

Er zijn in het totaal 27 kamers, twee junior suites op de begane grond, met een jacuzzi. Standaardkamers met twin beds of tweepersoonsbed en duplex kamers. De meeste kamers hebben een zitje en een kitchenette. De inrichting is landelijk en comfortabel, een mix van hout en steen en vrolijk gekleurde tegels in keuken en badkamer. De Duplex suites hebben een extra bed op de vide, deze is met een wenteltrap te bereiken en niet geschikt voor kleine kinderen. Prima bedden en bed- en badlinnen. De appartementen zijn op de 2e verdieping gelegen. Eigen toegang buitenom (geen lift) en hebben het mooiste uitzicht en het meeste licht. Drie appartementen hebben een terras met een zitje en fraai uitzicht over het water en de El Chorro kloof. Ze hebben twee slaapkamers met tussenmuren maar een open plafond en daarom minder geschikt voor twee stellen. Volledig ingerichte keukens en badkamer.

Faciliteiten

27 kamers met eigen badkamer en zitje, TV, Wifi, appartementen voor 4 personen. Buitenzwembad met jacuzzi, terras met lounge-bedden. Restaurant met groot buitenterras, geopend voor publiek. 24 uurs receptie, excursie – en informatiebalie, bar. Vergaderfaciliteiten. Gratis parkeren. Verwarming/airco. Bagageopslag, ontbijtruimte, patio, terras.

De omgeving

De Caminito del Rey

Dit pad is in 1900 aangelegd om de twee dorpjes, Ardales en El Chorro, aan de uiteinden van de kloof met elkaar te verbinden toen er hier waterkrachtcentrales werden aangelegd bij de El Chorro watervallen en de Gaitanejo watervallen. Het pad was ongeveer een meter breed en ligt 100 meter boven de rivier en het dal van de kloof. Het is 4 jaar in gebruik geweest door de arbeiders aan het project. In 1921 is Koning Alfons XIII op bezoek geweest die zijn naam aan het pad heeft gegeven. “El Caminito del Rey – Het paadje van de Koning. Het pad is later in verval geraakt, er braken stukken af, er ontbraken leuningen en het werd steeds gevaarlijker om het te gebruiken. De overheid sloot het in 1992 af voor het publiek en hebben zelfs het eerste stuk er van weggehaald maar waaghalzen bleven het proberen. In 2010 is er nog een klimmer uit Zwitserland omgekomen.

Het wandelpad kunt u maar in één richting lopen: van Noord naar Zuid. U kunt aan beide kanten parkeren: Bij El Chorro (zuidpunt) is meer parkeerplek dan bij Ardales (restaurant el Kiosko of El Mirador), het beginpunt. Er rijden continue bussen heen en weer. Maar ten noorden van Ardales wordt begin 2018 een groot bezoekerscentrum geopend met een winkel, boekhandel, een cafetaria en een terras wat uitkijkt over het azuurblauwe water van het stuwmeer. Parkeergelegenheid voor 200 auto’s. Vanaf hier wordt u dan met de bus naar het startpunt gebracht.

Natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes

Het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes beslaat een oppervlakte van 2.016 hectare en is de grootste beschermde natuurlijke omgeving van Malaga. In de hogere gedeeltes leven berggeiten. Nabij het water vele vogels en kleine roofdieren zoals genetkat en knaagdieren zoals slaapmuizen. Haviken, torenvalken en andere middelgrote roofvogels leven in het middenland van de kloof. De top is een bevoorrechte broedplaats voor grote roofvogels, zoals steenarenden en vale gieren. Een bijzondere (bedreigde) en beschermde plant die tussen de verticale rotsen groeit is de Rupicapnos Africana. De massieve kalkstenen bergen met haar soms verticale rotsen is het meest spectaculair bij de smalle kloof die tot 700 meter hoog is en waarnaar het gebied genoemd is: de Desfiladero de los Gaitanes. De kloof is uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, in het kalksteen en dolomiet uit de Jurassic en Miocene periodes.

Ruïnes van Bobastro

De ruïnes van het mythische Bobastro-fort liggen nabij het dorp Ardales, in een gebied dat bekend staat als Mesa de Villaverde. Dit is waar Omar ibn Hafsun, een rebellen-afstammeling van de Muslin Visigoths (Spaanse christenen bekeerd tot de islam) een ondoordringbaar fort bouwden voor de Omeyas-troepen, de heersende dynastie van Córdoba, waar hij in 880 en 919 tegen vocht. Bobastro is het belangrijkste grotcomplex van Malaga uit de negende eeuw. De overblijfselen van een Mozarbische stenen kerk, bevinden zich op slechts een paar meter afstand van wat eens het fort was. De kerk werd verwoest na de volledige controle over de enclave en het verslaan van de opvolgers van Omar ibn Hafsun.

Deze locatie wordt aangeboden in de Fly Drive 8 dagen Málaga, Cultuur & Natuur

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: