Villardiega

Sfeervolle Posada met 8 kamers bij de grens met Portugal
Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada Villardiega

In de grensstreek met Portugal in het Natuurgebied Los Arribes ligt het dorpje Villardiega de la Ribera.
In het centrum van het dorpje vindt u een oude, gerenoveerde boerenhoeve uit 1869 waar tegenwoordig een gastvrije en charmante Posada in huist. U wordt er zeer gastvrij ontvangen door Andrés en Manuela.

Indeling en faciliteiten

Er zijn 6 tweepersoonskamers en 2 drie-persoonskamers, allen sfeervol en comfortabel ingericht, met houten vloeren en balken aan het plafond. Sommige kamers hebben een eigen balkon.
De kamers beschikken allen over een eigen badkamer, airco, verwarming, tv en telefoon en kijken uit over het dorp en de omgeving. Er is in het hotel een gezellige lounge met open haard, een bibliotheek met veel informatie over de streek. Het restaurant biedt plaats aan 20 personen en serveert heerlijke gerechten van de lokale Sayago keuken, vergezeld door uitstekende wijnen.
Buiten is een mooie tuin en terras met zitjes. Internetaansluiting. Bar.

Villardiegua de la Ribera

Bijzondere architectuur vindt u in de parochiekerk gebouwd in de 17-18de eeuw is opgetrokken met prachtig bewerkte stenen. Een elegante klokkentoren met twee delen, gescheiden door een deklijst en bekroond door een fronton waarop de ooievaar een niet minder monumentaal nest heeft gebouwd. De oude dorpskern doet denken aan een museum want tussen de bewerkte granietstenen van de muren, zijn Romeinse gedenkstenen, pre-romeinse idolen, koppen van mannetjesvarkens en inscripties te ontdekken.

De omgeving/activiteiten

Wandelroutes over traditionele paden, mountainbikeroutes. Routes per jeep, bezoek aan de vesting van San Mamed, in Peña Redonda, aan de steile hellingen van de Arribes. Per boot of kano door de canyons van het natuurpark Arribes del Duero. Het mooie dorpje Fermoselle, op met haar steegjes, overblijfselen van het rotskasteel, wijnkelders en olijfoliemolens.  Bezoek ook de Portugese stad Miranda do Douro, om het indrukwekkende kasteel en de monumenten van de oude stad te ontdekken.

Zamora

Zamora, gelegen op een half uurtje rijden, ligt aan de oevers van de Duero heeft een fraaie Kathedraal, gebouwd in 1151 en tal van Romaanse en Gothische kerken. De plaats werd echter beroemd door ‘El Cid’, wiens huis u nog in de oude stad kunt zien. In Zamora vindt u talloze Romeinse schatten. De viering van de Semana Santa in Zamora is een festiviteit van Nationaal belang. De kleurrijke en indrukwekkende processies trekken vele bezoekers.

Natuurpark Arribes de Duero

De rivier de Duero stroomt hier door het grensgebied met Portugal, diepe kloven en mooie dalen zijn door de tijd uitgesleten en vormen een spectaculair landschap. Hier heerst een mild microklimaat en u vindt er bijzondere plant- en diersoorten zoals marters, wilde zwijnen, dassen, vossen en otters, Egyptische gieren, steenarenden en zwarte ooievaars. Er worden mooie wijnen met internationale faam op traditionele wijze verbouwd en u vindt er kleine dorpjes, her in der in het landschap verspreid. Een van de mooiste ervan is het stadje Fermoselle, wat op een heuvel in het hart van het natuurpark ligt en tot Cultureel Erfgoed is verklaard. U vindt er huizen in de traditionele architectuur van deze streek, smalle, bochtige straatjes en de ruïnes van een groot kasteel. Bijzonder zijn hier de Gotische kerk die een romaanse portaal heeft en een aantal romaanse kapelletjes.

In het noorden van de Zamora vindt u Benavente met haar 16e eeuwse kasteel, waar nu een Parador in gevestigd is en twee romaanse kerken. Rondom het meer van Sanabria, het grootste natuurlijke meer van Spanje, vindt u een aantrekkelijk berglandschap met het ietwat toeristische Puebla de Sanabria, Historisch-artistiek erfgoed, een mooi dorp met monumentale huizen, een 15e eeuws kasteel en een romaanse kerk.

Dit hotel behoort tot de “Posadas Reales” van Castilla en León.

Deze accommodatie maakt deel uit van de Ruta de la Plata en de verlengingsmogelijkheden van de Cultuur&Natuur rondreis door Midden Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: