El Palmar

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Over El Palmar

De Costa de la Luz – de kust van het licht – is een van de pareltjes van Andalusië – hier, waar 300 dagen per jaar de zon schijnt vindt u rust, ruimte, eindeloze witte zandstanden en een groene, glooiend achterland, met witte dorpjes en de hoge bergen van het natuurpark de Alcornocales in zicht. El Palmar is één van de kleinere dorpjes hier aan de Atlantische oceaan, op 10 minuten rijden van het levendige Conil de la Frontera en het witte vestingstandje Vejer de la Frontera (uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Spanje!).

Buiten het hoogseizoen is het in El Palmar heerlijk rustig. Langs de eindeloze, witte zandstranden vindt u diverse restaurantjes, winkeltjes, surfscholen, en, vooral in de zomer, marktjes met kleding en snuisterijen. In de winter en voor- en naseizoen is dit een zeer geliefde bestemming voor surfers. In de zomermaanden is het hier een kleurrijke, bohemien-achtige gezellige drukte, met hippe strandbarretjes, clubs en op het strand een aantal chiringuitos (strandtentjes).
Het is een gewilde, maar nog steeds kleinschalige bestemming. Hier vindt u eindeloze witte stranden, her en der verspreide woningen, moestuinen, glooiende weilanden. Hier is geen hoogbouw of massatoerisme. Ook al is dit in juli en augustus ‘hét’ strand van de Sevillianen (die tot augustus alleen in de zonnige weekenden afzakken), u vindt altijd een rustig plekje aan zee.

Het achterland

Vejer de la Frontera

Vejer, op 10 kilometer, is een wit vestingstadje op een 220 hoge heuvel gelegen. Het is in 2013 uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Spanje. Vejer (spreek uit begèr) was ooit omgeven door metershoge muren en ligt op 10 minuten afstand van El Palmar. Het witte stadje heeft smalle, steile straatjes en steegjes en kleine pleintjes en vele monumenten. Waar nu de katholieke kerk staat was ooit een Arabische moskee en het kasteel, bovenin het dorp, heeft enkele fraaie Moorse poorten en een prachtig uitzicht over de omgeving. Vejer heeft alle voorzieningen zoals uitstekende restaurants, gezellige cafés, een hippe Food-market, leuke pleintjes, winkeltjes, boetiekjes en vele historische monumenten.

Conil de la Frontera

Conil, op 10 minuten rijden is een levendig wit vissersdorp aan de Costa de la Luz, een kustgebied dat voornamelijk nog Spanjaarden trekt. Hier is nog relatief weinig buitenlands toerisme vergeleken met de overige Costa’s. Het van oorsprong een typisch Andalusisch vissersdorp heeft een mooi klein historisch centrum. De ligging direct aan de brede stranden is een van de grootste attracties van dit stadje. U kunt hier genieten van het schone zeewater en kilometers lange wandelingen maken over de mooie witte zandstranden omgeven door rotsen tot wel 30 meter hoogte.

Tarifa, Cádiz, Jerez, Natuurparken Doñana en Los Alcornocales

Het uitgestrekte en ongerepte landschap achter de zee heeft olijfbomen, zonnebloemen en groene heuvels. Op 40 minuten rijden ligt het natuurpark “Los Alcornocales”, het grootste kurkeikbos van Europa. Een bezoek aan het vogelreservaat Doñana vanuit Sanlucar de Barameda (bootexcursie) . Dolfijn- en walvis excursies vanuit Tarifa vormen een aanbevolen excursie. Tarifa is natuurlijk ook heel bekend vanwege het kite- surfen. Cádiz is de oudste havenstand van Europa en heeft een gezellig centrum. Jerez de la Frontera is bekend van haar Sherry bodega’s, flamenco en de Koninklijke paardrijschool, het centrum is de laatste jaren enorm opgeknapt – een gezellige, puur Spaanse stad. Een bijzonder landgoed op 10 minuten rijden is het golf-resort Montenmedio. Hier kunt u ook paardrijden.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: