Porto

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Porto bezienswaardigheden en tips

De werelderfgoed stad Porto bezit de typische charme van een stad aan de rivier. De duizend en één hoekjes van Porto zijn het beste te voet te ontdekken. Er zijn talloze goed aangegeven stadswandelingen.

Historische monumenten

De kathedraal van Porto is het middelpunt van de stad. In de omliggende straatjes vindt u tal van historische monumenten, waaronder de renaissancekerk Santa Clara, het station van São Bento met de befaamde azulejos en gezellige markten.
Rond de kathedraal ligt de levendige wijk Barredo, die rechtstreeks uit de middeleeuwen lijkt te komen. Het is er een wirwar van steegjes met huizen die tegen een hoge heuvel staan. Verder staat de wijk Baixa voor vrolijke straatjes met leuke winkeltjes, gezellige cafeetjes. Ook aan de Ribeira, de oever van de Douro liggen een aantal mooie gebouwen, zoals de Igreja de São Fransisco. Deze kerk staat bekend om het uitbundige houtsnijwerk ingelegd met bladgoud. De middeleeuwse wijk Ribeira is uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco.

Een nostalgische tramrit brengt u naar Foz, waar de rivier de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Stadswandelingen

De stadswandeling “Circuito da Ribeira” door de wijk aan de rivier voert onder meer langs de “Casa do Infante”, de São Francisco-kerk, het “Palácio da Bolsa” (het Beursgebouw), de beroemde straat Rua Ferreira Borges en de goed bewaard gebleven straten van Ribeira en Miragaia. Vanaf de rivier heeft u het beste en meest complete overzicht van deze stad met de vele steile straatjes. ’s Ochtends of aan het aan eind van de middag kunt u een boottocht maken over de Douro en vanaf de rivier de oude, imposante bruggen bewonderen.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de dichtbij Porto gelegen plaatsen Póvoa de Varzim en Vila do Conde.
Amarante, dat wordt doorsneden door de rivier de Tâmega, is een van de meest romantische stadjes van Portugal en zeker een bezoekje waard.

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: