The Freiria House

Hotel in monumentaal pand aan de Romeinse stadsmuur van Évora

Dit zeer verzorgde hotel is gesitueerd in een adellijke huis uit de 15e eeuw in het hart van Évora. De fundering is gebouwd aan de oude Romeinse stadsmuur van deze stad. Van deze muur zijn nog restanten te zien in het hotel.

Adellijk huis met een rijke geschiedenis

Het pand kent een rijke geschiedenis, was ooit de woning van de graven van Lousã en later een school. Sinds 1920 is het een hotel en daarmee het oudste hotel van de stad. Een paar jaar terug is het pand zorgvuldig en met veel liefde gerestaureerd onder leiding van gerenommeerd architect Fernando Coelho. Gelegen in het historisch hart van Évora, met de Diana tempel en de kathedraal om de hoek is dit een geweldige uitvalsbasis voor het ontdekken van deze verrassende en vriendelijke werelderfgoed stad!

Indeling boutique hotel

De kamers zijn verschillende van afmeting, er zijn suites, prestige- en superior kamers. De ruimste kamers hebben een oppervlakte van 30+ m2, de standaardkamers 12 tot 15 m2. De kamers hebben een houten- of plavuizen vloer en velen een fraai gewelfd plafond. Het merendeel van de kamers kijkt uit over de stad en de glooiende vlakte rondom de stad. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar en een kluisje. U kunt hier elke ochtend genieten van een zeer verzorgd ontbijt met regionale producten en veel vers fruit. Vraag de ober naar koffie uit de machine. Het ontbijt wordt geserveerd in de ruime ontbijtzaal of op het naastgelegen terras. In de bar zijn originele kenmerken bewaard, zoals de schoorsteen. U kunt er genieten van cocktails en regionale wijnen.

Hotelfaciliteiten 

Het hotel heeft een eigen parkeerterrein (Tegen betaling; € 12,50/dag) Gratis WiFi. Huisdieren toegestaan, hier zijn kosten aan verbonden. Familiekamers en rookvrije kamers. Voorzieningen voor gasten met een mobiele beperking. Bar, buitenterras, ontbijt, snacks, bagageopslag, 24 uurs-receptie, roomservice en excursie balie.

Over Évora

Évora de hoofdstad van Alto Alentejo, is een prachtige kleine stad met monumentale architectuur. U vindt er fraaie pleinen en een 6 km lange stadsmuur uit de 14e eeuw. Toen de Romeinen in de 2e eeuw v. Chr. de stad koloniseerden was Évora, al een zeer oude nederzetting. In 416 is de stad overgegaan in handen van de Visigoten, en in 711 veroverden de Moren de stad. Na de Reconquista is de stad enige tijd hoofdstad van Portugal geweest. In de oude stad vindt u bochtige straatjes met witte huizen en arcade-galerijen. De Akropolis is het oudste gedeelte van de stad.

Een van de mooie pleinen is het Praça do Giraldo, het plein is door arcaden omgeven. Hier ligt de 16e eeuwse renaissance kerk van de H. Antonius. Op het Kathedraal plein vindt u de vroeg Gotische kathedraal 12–13 de eeuw met vele kunstwerken. Een ander beroemd monument is de Diana Tempel uit de 2de eeuw n.C., met kapitelen en zuilen. Het is de best bewaarde tempel van Portugal. Op een drie meter hoog gemetseld podium staan nog veertien slanke Korinthische zuilen. De schachten zijn van graniet, bases en kapitelen zijn van marmer. Het is het enige overblijfsel van het Romeinse forum.

Évora was in de “gouden tijd” een stad die kunstenaars uit Vlaanderen, Italië en Spanje aantrok, die ook tot haar glans wilden bijdragen. Meesters in de humanistische wetenschappen uit Salamanca en Parijs kwamen naar de in 1553 gestichte universiteit, die vandaag de dag nog bestaat. Er zijn zoveel sporen van die roemrijke tijd, dat de UNESCO de stad als werelderfgoed van de mensheid heeft erkend. De beenderenkapel Capela dos Ossos en het plein Praça do Giraldo bevinden zich op ongeveer 500 meter van het hotel.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: