Sierra de Bernia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sierra de Bernia

De Siërra de Bernia is een kleine bergketen een uur ten zuiden van Valencia. Dit natuurgebied strekt zich landinwaarts uit tot 20 km in het binnenland van de Costa Blanca, niet aangetast door massatoerisme en is op dit moment al grotendeels beschermd gebied.

Rijke flora en fauna

In dit gebied vindt u een enorme rijkdom aan fauna: wilde zwijnen, vossen, genetkatten (kat/marterachtige), marters, hermelijn en wezel. Verschillende soorten reptielen en een enorme rijkdom aan zangvogels, uilen, valken, buizerds en andere grote roofvogels. Flora: Naast de olijf, amandelboom en algarobo (johannesbroodboom) en de schijf- of vijg-cactus wordt de omgeving gedomineerd door pinos (grove den). De oorspronkelijke begroeiing cactuseik en kurkeik zijn hier ook nog te vinden. Afhankelijk van de tijd van het jaar geven kruiden zoals: venkel, rozemarijn, kamille, thym en lavendel de voor hier zo typische kruidige lucht.

Cultuur

In het nabijgelegen buurtschap Pinos bevinden zich twee restaurantjes en een kerkje. In het iets verder gelegen Bernia nog eens twee restaurants. Jalon en Benissa zijn de dichtstbijzijnde grotere dorpen. Valencia ligt op iets meer dan een uur rijden en Alicante op iets minder dan een uur.

Heerlijk klimaat

Volgens de World Health Organisation heeft deze omgeving het gezondste klimaat van Europa. Een gemiddelde van 17 graden in januari is natuurlijk helemaal niet gek, ook in de winter kunnen de temperaturen gedurende de dag oplopen oplopen tot 20 graden. De ‘biologische’ winter duurt hier maar zo’n goede 3 maanden en het voorjaar start met de bloei en het uitlopen van de amandelbomen in februari.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: