Sierra Nevada/Alpujarras

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sierra Nevada en Alpujarras

De Sierra Nevada is het gebergte ten oosten van Granada. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van Europa. De Mulhacén (3482 m) is de hoogste berg van Spanje. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen is er een enorme diversiteit aan vegetatie. Van dichtbebost groen in de dalen tot kleine alpenflora en lage struiken op de toppen.
Er zijn meer dan 2100 plantensoorten te vinden. Het gebied is ook rijk aan fauna, vogels zoals de gier, koningsarend of alpenheggenmus.
Op het land leven berggeiten (cabra montes), vossen, everzwijnen, wezels en dassen. De Sierra Nevada is in de winter een populair skigebied, je kunt er tot aan de Pico Veleta die 3396 m hoog is.
In de zomer is dit een geliefd gebied om te wandelen of er met de moutainbike op uit te trekken.

De Alpujarras

Hoog op de zuidelijke en groene hellingen van de Sierra Nevada ligt de langgerekte vallei van de Alpujarras, met haar kleine witte dorpjes.
Door haar beschutte ligging en het vele water die ook in de zomer als smeltwater van de eeuwig besneeuwde toppen naar beneden stroomt, is de vallei zeer vruchtbaar.
De Moren brachten met hun irrigatietechnieken en terrassenbouw de berghellingen in bloei. Olijven, sinaasappels, amandelen, druiven, avocado’s, citroenen en vijgen worden hier geteeld op de vele kleine kavels. Er zijn in dit mooie gebied vele wandelroutes over eeuwen oude (ezels)paden.

Granada

Granada werd in de 8e eeuw door de Moren bezet en beleefde zijn bloeiperiode onder de heerschappij van de Nasriden van 1238 tot 1492. Dit is de tijd van de bouw van het Alhambra en het Generalife. In 1492 kwam Granada in handen van de Katholieke koningen; Isabel en Ferdinand en werden de Moren verdreven. In de stad werden in de eeuwen erna renaissance paleizen en kerken gebouwd. In de Kathedraal bevinden zich de graven van Isabel en Ferdinand. De moorse wijk, het Albaicin is gebouwd op een helling tegenover het Alhambra, vanaf de ‘Mirador de San Nicolás’ heb je een spectaculair zicht op dit paleizen complex. Nog hoger ligt de zigeunerwijk El Sacromonte, waar men in grotten in de helling woonde.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: