Coimbra

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Universiteitsstad aan de rivier de Mondego

De sfeervolle universiteitsstad Coimbra rijst steil boven de rivier de Mondego uit. Het oude middeleeuwse centrum huist een van de oudste universiteiten van Europa. De stad staat verder bekend om het Portugese levenslied, Fado. Naast de indrukwekkende universiteit heeft de stad nog veel meer mooie bezienswaardigheden te bieden.

Enkele hoogtepunten

De Velha Universidade

De oude universiteit: Deze universiteit werd opgericht in 1290 in opdracht van de Kerk. In de daarop volgende jaren is de vestingplaats van de universiteit menigmaal veranderd tussen Lissabon en Coimbra. In 1537 kreeg de universiteit zijn definitieve locatie in Coimbra. De oorspronkelijke functie van het universiteitsgebouw was een Moorse vesting. Nadat de Moren veroverd werden door de Portugezen, kreeg het de functie van koninklijk paleis. In het begin werd er voornamelijk les gegeven in rechten, medicijnen en theologie.

Se Velha

Deze oude kathedraal heeft veel weg van een fort en staat alom bekend als een van de mooiste romaanse gebouwen van Portugal. Het is een ode aan de overwinning op de Moren in 1064. De zoon genaamd Sancho I van de eerste koning van Portugal Alfonso Henriques werd in 1185 na voltooiing van de kathedraal gekroond. In de kathedraal zijn nog steeds veel elementen zichtbaar van de Moorse overheersing, alsmede vele fraaie azulejos

Museu Nacional Machado de Castro

Dit voormalig bisschoppelijk paleis bezit prachtige 16de eeuwse tuinen en loggia’s met mooie beeldhouwwerken. De naam van het museum is afgeleid van Joachim Machado de Castro zelf ook een meester in beeldhouwen. Het museum beschikt tevens over een uitgebreid ondergronds gangenstelsel uit de Romeinse tijd. In deze gangen, Criptoportico de Aeminium, bevinden zich verschillende beelden, grafzuilen, visgotische kunstwerken en andere vondsten.

Santa Cruz

Deze kerk met klooster gebouwd in 1131 bevatten beide veel beeldhouwwerken uit de 16de eeuw en verfraaien de kerk. In 1520 zijn hier de eerste twee koningen, Alfonso Hendriques en Sancho I herbegraven in het koor.

Jardim Botanico

Deze botanische tuin aangelegd in 1772, is de grootste van Portugal en beschikt over zo’n 1200 verschillende exotische plantensoorten. De tuin lijkt op een normaal park maar heeft in feite wetenschappelijke doeleinde. Het gedeelte aan de rivier de Mondego heeft een meer ongerepte beplanting.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: