Gaudi & más

Reissom vanaf € 595 p/p*

Incl. retourvluchten, 4 overnachtingen, Gaudí stadswandeling of - fietstour, uitgebreide reisinformatie, boekingskosten.
* Gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

 

‘Gaudí & más’

Sagrada Familia – Casa Batlló – Casa Milà – Casa Vicens – Parc Guëll – Gaudí’s Crypte – Colonia Güell –
Gaudí’s geboortehuis – Reus – beboste heuvels en wijngaarden – Nau Gaudí in Mataró en meer…

“Wilt u weten wat mij tot voorbeeld heeft gediend?
Een eerlijke boom; hij draagt zijn takken en die
dragen weer de bladeren. En elk afzonderlijk onderdeel
groeit harmonieus, indrukwekkend, vanaf het moment
dat kunstenaar God hem heeft geschapen.”

Antoni Gaudí

Ardanza organiseert in samenwerking met Museum Het Schip en het reis- en cultuurmagazine ‘ESpanje!’ een 5 en een 8 daags reisarrangement ‘Gaudí & más’ naar Barcelona en omgeving. Inclusief een Gaudí stadswandeling of Gaudí fietstour met Nederlandstalige gids, zeer uitgebreide reisdocumentatie en reistips van museumdirecteur Alice Roegholt.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí was een Catalaanse architect die leefde van 1852 tot 1926. Als zoon van een kopersmid groeide hij op in en vlakbij Reus. Hij leed aan reuma en bracht veel tijd door in de natuur waar hij de pijn in zijn gewrichten probeerde te genezen. Gaudí wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder het Catalaans modernisme, in Frankrijk bekend als Art Nouveau en in Duitsland als Jugendstil. Van al zijn werken is de Sagrada Família in Barcelona toch wel het bekendst, maar ‘El Genio’ heeft nog veel meer prachtige werken op zijn naam staan, zowel binnen als buiten Barcelona. Niet minder dan zeven Gaudí-werken staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gaudí en de Amsterdamse School

De tentoonstelling in Museum Het Schip in Amsterdam met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben. Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí weer te bewonderen in Nederland. Tot 31 maart 2019 staat Museum Het Schip in het teken van de organische bouw- en sierkunst van de wereldberoemde architect. Bij de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School presenteert Het Schip diverse activiteiten, zoals een educatieprogramma voor jongeren, lezingen, een catalogus, een concert i.s.m. het Koninklijk Concertgebouworkest en Gaudí-bustochten langs organische gevels in Amsterdam.

Gaudí reis naar Barcelona en omgeving

Tijdens deze individuele reis maakt u kennis met het bekende werk van Gaudí zoals de Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Milà en Parc Guëll maar ook het minder bekende werken zoals Casa Vicens, het eerste gebouw wat Gaudí in Barcelona ontwierp en wat sinds eind 2017 voor het publiek geopend is, Gaudí’s Crypte en Colonia Güell en andere juweeltjes van architectuur in en buiten de stad. Ardanza brengt u ook naar Reus en Riudoms waar Gaudí opgroeide en de beboste heuvels en glooiende wijngaarden waar hij de natuur als grootste inspiratiebron voor zijn werk ontdekt.  Vanuit Barcelona kunt u naar Mataró, waar u zijn vroegste werk kunt bezoeken, de Nau Gaudí, een fabriekshal die hij in opdracht voor een rijke textielbaron uit zijn geboorteplaats maakte toen hij nog maar net klaar was met zijn architectuurstudie.

Uitgebreide reisbescheiden & geheimtips!

U ontvangt uitgebreide documentatie en reistips van museumdirecteur Alice Roegholt (Het Schip) en kunt in uw eigen tempo de beroemde meesterwerken ontdekken, al dan niet begeleid door een gids. Ardanza regelt desgewenst diverse entreebewijzen voor u en dit arrangement is inclusief naar keuze een Gaudí stadswandeling of Gaudí fietstour met een persoonlijke, Nederlandse of Vlaamse gids. Natuurlijk geven we u ook tips om geheel in modernistische stijl te genieten van een drankje, tapas of een brunch, zoals bijvoorbeeld in El Cafe de la Pedrera of restaurant Casa Calvet.

Arrangement 5 dagen Barcelona

Het 5 daagse arrangement is inclusief retourvluchten met Transavia of KLM, 4 overnachtingen in het hartje van Barcelona, naar keuze in een centraal gelegen appartement (2 t/m 5 personen) of fijn stadshotel.  Uitgebreide documentatiemap en reistips. Inclusief Gaudí stadswandeling* of Gaudí fietstour met Nederlandse of Vlaamse gids* en naar keuze interactieve tour in het Gaudí Exhibition Center**. Vanuit Barcelona kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid een excursie maken naar Mataró en Colonia Güell met Gaudí’s Crypte. Uitgebreide informatie ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Arrangement 8 dagen Barcelona & omgeving

Bij het 8 daagse arrangement verblijft u daarnaast 3 nachten in een ruraal hotel met zwembad in de prachtige omgeving van Reus, in de Priorat, waar Gaudí geboren is, op circa 1,5 uur rijden ten zuiden van Barcelona. In Reus is een stadswandeling uitgestippeld langs de Modernistische architectuur en een interactief Gaudí Center. Naast het Modernisme in Reus kunt u ook de Coöperatieve wijnkelders van Gandesa en Falset van architect Cèsar Martinell i Brunet, leerling van Gaudí, bewonderen. Deze prachtige wijnregio nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen en u kunt er exclusieve wijnbodega’s bezoeken.  U hebt hier uiteraard een huurauto tot uw beschikking. Uitgebreide info ontvangt u bij uw reisbescheiden.

*Inclusief in dit arrangement is een Gaudí stadswandeling of Gaudí fietstour voor minimaal 4 personen (max. 8 tot 10 personen). Mocht u liever een privé tour willen boeken dan kunt u dit aangeven op het aanvraagformulier.

**Kaartjes voor een interactieve tour in het Gaudí Exhibition Center kunt u on-line regelen of door Ardanza laten verzorgen.

Lees meer over de hoogtepunten van deze reis

Deze Gaudí reis boeken?

U kunt hieronder een vrijblijvend voorstel voor dit Gaudí arrangement aanvragen.

 

 

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: