Selva de Irati

Kleinschalig en charmant ruraal hotel met 8 kamers
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Landelijk hotel Selva de Irati

Selva de Irati is en van de grootste en best onderhouden beuken- en sparrenbossen van Europa. Een immense, vrijwel ongerepte groene zone van bijna 17.000 hectare in de oostelijke Pyreneeën in het noorden van Navarra, in een stroomgebied omgeven door bergen tot 2.500 meter hoog en valleien. Hier vindt u, net buiten het historische Ochagavia, dit charmante en verzorgde hotel met 8 kamers. De jonge eigenaars Maite en Mauri zullen er alles aan doen om voor u een heerlijk verblijf te organiseren.

Indeling

Het hotel beschikt over 8 lichte kamers, allen met een fraai uitzicht over de omgeving, ingericht met warme kleuren en oorspronkelijke materialen, houten vloeren, comfortable bedden. Volledig ingerichte badkamer met hydro-massagedouches. kussen-menu, verwarming, TV, muziekinstallatie, Wi-fi. Er zijn standaardkamers en superior kamers, de laatste zijn ruimer en hebben bredere bedden. Enkele hebben een privé terras.

Faciliteiten

Er is een gezellige salon met een kleine bibliotheek waar u van een kopje koffie of een goed glas wijn kunt genieten bij de open haard, er zijn gezelschapsspellen, een computer, een bar. Buiten vind u een mooie tuin en een terras met zitjes.
De jonge eigenaars geven u aan de receptie uitgebreide informatie over alle mogelijke excursies in de omgeving. er worden ook diverse activiteiten aangeboden. Wandelen met een gids, jeep excursies, routes in de bergen, bezoek aan de diverse historische dopjes in de omgeving.

Eten: Uitgebreid ontbijtmenu en ontbijt a-la-carte. Er is een restaurant exclusief voor de gasten waar op verzoek diners en lichte gerechten geserveerd worden: soepen, salades, tapas, stoofschotels, uiteraard vergezeld van de uitstekende wijnen uit de eigen kleine bodega. Houdt u rekening met kosten van circa e 20,- per persoon voor een 3 gangen menu (exclusief wijn). (niet op maandag en donderdag). Men verwijst u verder graag naar restaurant in de nabijgelegen dorpjes)

Omgeving

Selva de Irati

Het Woud van Irati is een natuurlijke schat met een hoge ecologische waarde met de natuurreservaten van Mendilatz, Tristuibartea en Lizardoia. Dichtbegroeide beukenbossen, weidegronden, sparrenbossen en fris water verschaffen het landschap levendige kleuren die elk seizoen weer veranderen. Het is een prachtig bos waar alle zintuigen aan bod komen: de ontmoeting met de natuur, het gekabbel van het water dat tussen beuken en sparren stroomt, de koelte van de rivier de Irati of van het stuwmeer van Irabia, het vluchtige geluid van de dieren en de vallende bladeren in de herfst, de geur van de bosvruchten en het geruis van watervallen. Neem uw camera en bergschoenen en wandel langs een van de vele afgebakende wandelpaden door het bos.

Historische dopjes

Het prachtig gelegen Ochagavia ligt op op 2 min., Isaba op 20 min., Roncal op 25 min., Roncesvalles op 35 min., Sant Jean Pied de Port: 50 min., Sos del Rey Católico: 60 min..

Kloven en watervallen

Mirador de Arbayún: 20 min., Foz de Lumbier (Kloof van Lumbier): 30 min., Holtzarte puente colgante (hangbrug): 45 min., Ehujarre Santa Engracia: 55 min., Gorges de Kakueta: 50 min..

Gastronomie

Navarra heeft een uitmuntende en gevarieerde gastronomie. Er wordt gebruik gemaakt van locale ingrediënten zoals witte asperges, de artisjokken uit Tudela, de paprika’s “Piquillo” van Lodosa, het kalfs- en lamsvlees uit Navarra en de heerlijke Roncal- en Idiazabal-kazen. Typische schotels zijn menestra, een stoofschotel bereid met verschillende groenten. Eveneens smakelijk zijn de stoofgerechten van witte bonen met groenten of bruine bonen met chorizo, kool en bloedworst. De wijnen uit Navarra zijn internationaal befaamd. Aan de voor de streek typische druivensoorten zoals de rode Garnacha, de Graciano, Mazuelo en Tempranillo, voor rode wijnen, en de witte Garnacha, de Moscatel de grano menudo, Viura en Malvasía, voor de witte wijnen, hebben de Navarrese wijnboeren de wijnstokken van de Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot toegevoegd. Het resultaat is een interessant assortiment afwisselende wijnen die zich succesvol een weg op de markt hebben weten te banen.

Deze locatie wordt aangeboden in de 8-daagse rondreis Navarra

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: