Rondje Noord Spanje

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

La Rioja, de Picos de Europa, de kust van Asturias en León

Beste mensen van Ardanza,

We zijn weer terug uit Noord – Spanje. Het was een heerlijke vakantie. Op 21 september 2007 zijn we in Bilbao gestart. Het door Ardanza voorbereidde reisprogramma was prima in orde. We hebben op vijf verschillende plaatsen gelogeerd. Dat was een ervaring op zich. De uitersten vonden wij wel de accommodatie bij Cudillero en in Santiago Milas. De eerste een zeer chique verblijf en het laatste met een gemoedelijkheid die mij terug deed denken aan de jeugdvakanties met scouting.

Kenmerkend voor elk adres was dat het goed geplaatst was in relatie tot de activiteiten die wij ondernamen, de gastvrijheid perfect was en de kamers prima verzorgd. Onze rondreis bracht ons naar La Rioja, de Picos de Europa, de kust van Asturias en in de buurt van León. Wij hebben in La Rioja een geweldige wandeltocht kunnen maken van 17 kilometer. We liepen van ons logeeradres in Ábalos naar Peciña, van daar naar San Vicente de la Sonsiere en dan weer terug. Een mooie afwisselende wandeling.

We bezochten enkele hele mooie dorpen en genoten van de kookkunst van de kok van onze accommodatie in Ábalos. In Picos de Europa verbleven wij in een charmant huisje in de bergen. Op 100 meter afstand van het bergdorp Aceñaba. Je waant je in de middeleeuwen. Hier verbleven wij vier dagen. We hebben drie machtig mooie bergwandelingen van 5 tot 6 uur gemaakt. Stevig klimmen en stevig afdalen was een deel van de wandelingen. De Picos heeft indruk gemaakt. De zuidelijke kant is groen en mooi begroeit, de noordelijke kant is heel hoog woest en kaal.

Vanuit de Picos bezochten wij enkele dorpjes aan de kust. Santillana del Mar en San Vincente de la Barquera. Santillana is een soort museumdorp met een heel mooi klooster. In San Vincente bezochten wij het ommuurde deel waarin het kasteel en de kerk. Prachtig vonden we het plein aan de zee met al die prachtige palmbomen.

De kust van Asturias bezochten wij vanuit Cudillero. Prachtige kustplaatsen zoals Cudillero zelf, Lastres en Luarca. maar ook Oviedo en Avilés hebben wij bezocht. Zeer de moeite waard. De binnenstad van Avilés is heel mooi gerestaureerd. Oviedo is één groot open luchtmuseum. Een stad met een prachtig park, mooie kerken, leuke winkelstraten en een heerlijke atmosfeer. Ons laatste adres in Santiago Milas was heel bijzonder. De Nederlandse eigenaar weet heel erg veel van de streek en gaf ons hele goede tips. Ook het eten was speciaal. We aten bij hem een streekgerecht met de naam ‘slachtschotel’. Het gaat om slachtafval. Heerlijk was het. Varkenspoot, knie van de koe, kuit van de koe, een stuk ouderwets lekkere kip etc. Geen organen, geen ogen!!!

Van hieruit bezochten wij Astorga met het paleis van Gaudí en reden wij een hele mooie rit door allemaal dorpen die uit de Middeleeuwen stamden. Perfect! Terug in Bilbao bezochten wij het Guggenheim museum en bewonderden wij de stad. Ons hotel lag op de punt van het oude centrum met allemaal smalle straatjes en leuke winkeltjes. Eetgelegenheden genoeg.

Deze eerste kennismaking met Noord-Spanje is ons heel erg goed bevallen. Ook de ondersteuning die Ardanza ons gaf heeft bijgedragen aan ons vakantieplezier.

Hartelijk dank dus en tot onze volgende reis.

W. van Teeseling

Oosterbeek

13 oktober 2007

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: