Voorjaar in Sevilla

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Andalusië, Sierra Norte en Sevilla

We zijn nu voor de vierde jaar met Ardanza naar Andalusie geweest. In Sierra Norte verbleven we 5 dagen in Cortijo Cazalla de la Sierra. Na aankomst in ons appartement werden we zeer vriendelijke verwelkomd door de eigenaar Luca. En tevens attent voor het verstrekken van informatie over het gebied. Zijn vrouw maakte ieder avond een heerlijk diner voor de gasten, van eigen producten en van de omgeving. Luca is tevens biologische boer! Ieder avond ging hij de open haard aansteken omdat het nogal behoorlijk koud was. Ongewoon voor deze tijd maar wel gezellig.

Zo zijn we naar Reina geweest waar een prachtig romeinse theater en kasteel staat. Even verder een leuk en vriendelijk dorpje Guadalcanal. Vandaar zijn we doorgereden naar Cazalla de la Sierra via de westzijde van het natuurpark waar je ook prachtig kunt wandelen. Na een uur rijden waren we nog niemand tegen gekomen. Alleen natuur en prachtige vogels. De volgende dag richting San Nicolas, prachtig natuur en een ijzererts mijn die je kunt bezichtigen. Tevens kun je een fietstochtje maken over Via Verde een oud trein pad.

Vanuit Constantina een wandeling gemaakt die we van Luca hadden gekregen, wel veel door het bos. In El Pedroso een liefelijk dorpje even iets gedronken en heerlijke tapas gegeten. Tevens staat er een leuk kerkje om te bezichtigen. De volgende dag hebben we de stad Carmona bezocht. Met prachtige oude gebouwen en veel oude historie. Verder een prachtige plein waar je iets kunt drinken en na genieten. De volgende dag richting Sevilla gereden en daar de auto ingeleverd. Ons appartement opgezocht in Santa Cruz waar we al een keer eerder zijn geweest. Alles is daar prima geregeld  en schone kamers. De prachtige Alcazar en Mezquita moet je echt gezien hebben. En op de avond lekker langs de rivier wandelen en van de Spaanse cultuur genieten. We hebben deze 9 dagen echt weer genoten. Een compliment voor Anne en Arco, voor de goede informatie die we meekregen, maar dit wisten we van de vorige reizen van Ardanza. En bij thuis komst een leuke attentie, Top!

Jan en Lysbert, Bedum

21 april 2012

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: