3 weken Midden Spanje

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

3 weken Toledo, Trujillo, Fuentes de Bejar, Salamanca, León en Segovia

Geachte medewerkers van Ardanza,

We zijn terug van een zeer geslaagde route van bijna 3 weken door Midden Spanje. Hebben genoten van alle prachtige locaties en hebben heel veel gezien, Onze tocht begon in Toledo, prachtige stad. Ons hotel heel vriendelijk en op een prima locatie.

Vanuit Toledo reden we richting Trujillo. Daar verbleven we op een mooi gelegen Finca bij Dhr. Elink, die ons van allerlei informatie kon voorzien over wandelmogelijkheden en de flora en fauna van deze omgeving. We hebben natuurlijk Trujillo bezocht, en Merida en Guadeloupe, de oude centra zijn absoluut de moeite waard. Het was op veel plaatsen heerlijk rustig, alleen in de weekenden kwamen we veel Spanjaarden tegen die een dag op stap waren.  Na Trujillo door richting de prachtige natuur van de Sierra de Francia.

In Fuentes de Bejar werden we zeer gastvrij ontvangen door Annelies. In dat rurale hotel zijn we erg goed verzorgd! Op alle locaties hebben we daarnaast uitstekend gegeten en heerlijke wijnen gedronken. In Spanje kun je geweldig lunchen, in elk dorpje was wel een restaurantje waar men dagmenu’s serveerde voor heel weinig geld. Je moet even aan dat nieuwe ritme wennen, je hoofdmaaltijd midden op de dag, maar uiteindelijk beviel het ons uitstekend. In Salamanca  hebben we vele uren gezworven door de oude binnenstad met haar prachtige gotische monumenten. Het hotel aan de Plaza Mayor was de perfecte uitvalsbasis!

Toen verder naar het noorden. In de omgeving van Zamora hebben we excursies gemaakt over de rivier de Duero, over de grens naar Portugal en een aantal kleine dorpjes in de omgeving bezocht. Bijzonder gebied. We waanden ons soms alleen op de wereld tijdens wandeltochten die we vanuit onze accommodatie gemaakt hebben. We hebben 2 dagen in het hartje van León doorgebracht, met natuurlijk de Kathedraal als een van de hoogtepunten. De laatste stop was nabij Segovia. Vanuit het kleine dorpje Espirdo hebben we excursies gemaakt naar de Vestingsteden Avila en Segovia.

Escorial en Granja de Ildefonso

Ook zijn we naar het Escorial en La Granja de Ildefonso geweest, een soort Versailles. In Espirdo verbleven we in een eenvoudige herberg waar we erg lekker gegeten hebben. De eigenaar was zeer vriendelijk en behulpzaam. Dankzij jullie uitgebreide informatie, kaartmateriaal en tips hebben we een heel bijzondere reis kunnen maken, we hebben het gevoel dat we er optimaal uitgehaald hebben wat mogelijk was. We hebben genoeg tijd gehad om ook af en toe even niks te kunnen doen en zijn voldaan thuisgekomen! We zijn zeker van plan nog eens met Ardanza op stap te gaan, nogmaals bedankt voor jullie goede zorgen.

Hartelijke groet,

Eindhoven, 5 mei 2008,

Femke van den Berg en Arend Jan Aalderink

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: