Andalusie voorjaar 2018

15 dagen Cultuur&Natuur Andalusië

April 2018

Beste mensen van Ardanza,

Wij zijn weer terug van onze prachtige reis naar Andalusië. Hartelijk dank voor de verrassing bij thuiskomst, nu kunnen we nog eens proeven van de smaken van Spanje. De reis was door jullie prima georganiseerd van tevoren met alle kaarten en het draaiboek en ter plekke met de mooie routes, heerlijke hotels (met mooie patio’s) en leuke tips voor onderweg en in de steden zelf. We kregen een auto mee die slechts een week oud was, dus helemaal goed. We konden ter plekke toch nog een TomTom regelen en zijn toch wel blij dat we het gedaan hebben.

Het hotel in Córdoba en dat bij Ronda sprongen er dan nog eens uit voor ons. Persoonlijke, zeer vriendelijke benadering, mooie kamers en in het laatste hotel niet alleen het ontbijt, maar ook heerlijk eten ‘s avonds. Overigens waren alle hotels naar onze zin. Nog even een opmerking over het hotel in Sevilla: er werd een dagelijkse schoonmaak in het appartement vermeld. Dat gebeurde niet. Wij vonden het geen probleem, dus hebben er niets van gezegd, maar dan weten jullie dat. Verder waren we bij het afscheid in Sevilla door de receptie graag op de hoogte gesteld van de openbaar vervoer- en taxistaking op dat moment. Hierdoor moesten we lopen naar het treinstation om de auto op te halen. Geen probleem, maar omdat we het niet wisten, hebben we een flink stuk omgelopen door de regen omdat we eerst naar de taxistandplaats zijn gegaan.

Spannende weggetjes

Van Córdoba zijn we via Jaén naar Granada gereden. Er was in Jaén een weg geblokkeerd en de TomTom wist toen niet meer hoe we anders konden rijden. Door toeval zijn we op een weg door de bergen terecht gekomen en hebben eenprachtige tocht gemaakt, die bij tijd en wijle ook erg spannend was. Voor we Granada binnenreden, hadden we een prachtig uitzicht op de Sierra Nevada. Bij Ronda hadden we zelf niet goed op de routebeschrijving gelet en de TomTom gevolgd, maar toch niet de goede weg genomen. Ook weer een half uurtje over bergweggetjes omgereden. Wel weer heel mooi en met soms spannende weggetjes die nogal recht omhoog gingen. Gelukkig kom je altijd wel weer op de plaats van bestemming.

Tips !

We waren blij met jullie tip om de stadsbus (C3) naar het Alhambra te nemen. Hebben we gedaan en hadden daardoor nog veel energie over voor het Alhambra zelf. De dag erna zijn we met de bus naar het klooster in Sacromonte gegaan en teruggelopen, ook erg leuk om te doen. Je komt dan langs het grottenmuseum, dat hebben we dan weer niet gedaan. Wij hebben nog twee tips voor Granada: bij de routebeschrijving naar de parkeergarage Puerta Real wordt gezegd dat je vooral de garage Plaza Puerta Real moet hebben. Er zijn inmiddels geen twee garages meer, er is slechts eentje de Puerta Real. Wij hebben een aantal rondjes gereden op zoek naar de Plaza; we hebben ten einde raad toch maar in de zogenaamde eerste garage geparkeerd en bij aankomst in het hotel bleek dat dit de goede garage was, omdat er nog maar eentje was. Dan raden jullie het restaurant Meson Andalus aan. Doe dat maar niet meer. Vreselijk eten, gewoon niet lekker. Voor een tientje (voor twee personen) meer hebben wij daarna heerlijk gegeten in restaurant Ruta del Azafrán aan de Paseo del Padre Manjón 1, (Paseo de los Tristes) langs het riviertje, met uitzicht op het Alhambra. Heerlijk eten, beetje fusion, leuke bediening, wat wil je nog meer. De website is www.rutadelazafran.com . Echt een aanrader om in jullie woorden te blijven.

Wandelen en het mooiste dorp van Andalusië…

Op de reis naar Ronda, zijn we op jullie aanraden naar het Nationaal Park Torcal geweest. Prachtige vergezichten en een leuke wandeling tussen de rotsen. We waren ook blij met als afronding van onze reis het bezoek aan Ronda en Grazalema en vervolgens de Costa de la Luz. Je komt weer een beetje bij van alle indrukken in de grote steden en het gebied rondom Ronda en de Costa de la Luz bieden veel natuur en vergezichten, prachtige stranden en hele mooie witte dorpjes. Vejer is wel het mooiste Anne en Arco! En het strand bij Bolonia vonden wij helemaal te gek. Jammer genoeg was de Baelo Claudia gesloten op maandag en hadden we aan de tip van de wandeling over het strand naar de banos in zee even niet meer gedacht.

Stormachtige lente

Het weer was wisselend: in onze eerste week werd door Anne op Facebook zelfs ontraden om naar Spanje te komen, te laat, want we waren er al. Er was zelfs een kleine tornado in Sevilla op donderdagmiddag. De regen kwam met bakken uit de hemel. Desondanks kijken wij terug op een prachtige reis waarin we veel gezien hebben en na Sevilla toch ook wel vaak mooi weer hebben gehad. Een kwestie van laagjes…

Nogmaals dank voor alles en hartelijke groeten van

Ivonne Valk en Henk Mensink

29 april 2018

Lees meer!  15 daagse Cultuur&Natuur rondreis Andalusië

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: