Barcelona&Costa Brava

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Barcelona & Costa Brava 12 t/m 22 mei 2015

Beste Anne en Ellen,

Vertraagd door familieomstandigheden, dan hier toch nog even een terugblik met wat foto’s, op de door jullie voor ons op maat gemaakte, heerlijke vakantie. Door diezelfde omstandigheden konden we niet zo lang weg (11 dagen) en wilden we naast dingen zien, ook uitrusten. Vandaar onze keuze voor een paar dagen Barcelona gevolgd door een week aan de kust in het kleine plaatsje Tamariu. Dit ligt ongeveer 130 km t.n.v. Barcelona.

Barcelona

Het appartement dat jullie voor ons gereserveerd hadden in de wijk Barri Gòtic was geweldig, zowel qua ligging als het appartement zelf. Direct om de hoek lag een leuk pleintje met verschillende terrasjes en ook het Picasso-museum is in deze wijk (zeker de moeite waard!). Vanuit het appartement liepen we zelfs naar het strand en genoten daar van wandelingen langs de boulevard en lunchen in een strandtent. In mei is het nog vrij rustig (zie foto’s), behoudens de feestdagen als Hemelvaart en Pinksteren!).

We waren al vier keer in Barcelona geweest maar de laatste keer was al weer 8 jaar geleden! Leuk om te kijken naar de vorderingen in de bouw van de Sacrada familia. Tip voor degenen die hem van binnen willen bezoeken: bestel online kaarten want gezien de grote belangstelling gaat het in shifts. Wij waren er om 10.00 uur maar konden pas om 13.00 uur naar binnen. Dit hebben wij niet afgewacht en wij zijn weer op de hop-on-hop-off gestapt naar onze volgende stop Parc Güell. Deze bus vinden wij het ideale vervoermiddel om verschillende hoogtepunten te bezoeken en bovenin gezeten, nog een heleboel andere dingen te zien! Het park is niet meer vrij toegankelijk en ook hier stond een hele rij bij de kassa. Een goed alternatief is het bezoeken van het huis dat Gaudi voor zichzelf heeft ontworpen en waar hij ook gewoond heeft. Dit kan los van het bezoek aan het park en je kunt dan ook door een stuk van het park lopen (de bekende bankjes kun je wel zien maar je kunt er niet op zitten). We stapten ook uit bij Gaudi’s eerste werk in Barcelona Pavellons Güell (zie foto). Kleinschalig maar bijzonder! We bezochten nog wat highlights maar omdat we voor de vijfde keer in Barcelona waren, lieten we er ook wat liggen waardoor de dagen in Barcelona relaxed waren en een combinatie van stad en strand.

Daarna haalden we onze huurauto op bij het station en ook dit verliep weer soepel en snel. Op naar Tamariu, ongeveer 2 uur rijden. Tamariu ligt aan een kleine baai en Ardanza had voor ons een heerlijke kamer met balkon met uitzicht over deze baai gereserveerd.

Costa Brava

Tamariu is een mooi klein plaatsje aan een baai. Je moet wel van rust houden, anders is het te rustig, zeker in mei! Vanuit Tamariu bezochten wij nog een aantal dingen die we zeer de moeite waard vonden. In het voorjaarsnummer van het blad España lazen we een artikel over de Dalídriehoek. Wij bezochten twee van de drie hierin genoemde locaties, te weten het museum in Figueres en het kasteel van Púbol. Dit kasteel ontwierp Dalí voor zijn vrouw, zowel van buiten als van binnen. De derde locatie in Cadaqués (aan de kust) lieten we vallen omdat het slecht weer was. Ook vonden we Tossa de Mar en Girona zeker de moeite waard!

Kortom een prima combinatie van stad en strand, heerlijke restaurants en heel vriendelijke mensen. Ook het feit dat alles weer prima geregeld was, maakte dat we ‘opgeladen’ in Nederland aankwamen.

 

Jan en Sylvia Schouten

juli 2015

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: