Lissabon en Sintra of Óbidos

Reissom 8 dagen vanaf € 1.225 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 8 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal. Uw huurauto haalt u op bij vertrek uit Lissabon.

*Op basis van 2 personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 daagse Fly Drive Lissabon en Sintra of Óbidos

Lissabon – Sintra – Cascais – Cabo da Roca – Óbidos – Costa da Prata

Combineer Lissabon, de vriendelijke en verrassende hoofdstad van Portugal met de sprookjesachtige parken en kastelen van Sintra, Unesco Werelderfgoed, het natuurpark Sintra – Cascais en de steile kliffen bij Cabo da Roca. Of kies voor de Costa da Prata, de zilverkust, met het middeleeuws Óbidos

Na een aantal dagen de schatten van Lissabon ontdekt te hebben wacht u een heerlijk verblijf aan de westkust. Hier kunt u kiezen uit een verblijf in een monumentale villa in het dorpje Sintra of landelijk guesthouse net buiten Sintra. Een uurtje verder naar het noorden wordt u gastvrij ontvangen op een historisch landgoed met kamers en appartementen aan de voet van Óbidos.

Indrukwekkende kloosters zoals het cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw van Alcobaça en die van Batalha (Unesco Werelderfgoed) liggen op een half uurtje rijden. De grotten van Mira d’Aire. het vissersdorpje Nazaré. Pelgrimsoord Fatima is op een uurtje rijden. De bijzondere Berlengas eilanden, net voor de kust, zijn een absolute aanrader!

Accommodatie keuze in Lissabon

Accommodatie keuze Sintra of Obidos

Het Fly drive arrangement

Dag 1, 2 en 3: Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad is gebouwd op een aantal steile heuvels aan de Taag en haar prachtige baai. U vindt er vele Romaanse en Moorse monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen. De smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen u uit om deze vriendelijke en kleurrijke stad op uw gemak te voet te verkennen. Of neem een van de gele trams en laat u moeiteloos van de laagste naar de hoger gelegen wijken vervoeren.

Baixa en Alfama

De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen, fonteinen, 18e eeuwse façades en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters. Vele restaurants en terrasjes. Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafés de traditionele Fado muziek gespeeld wordt, zoals in de Mesa dos Frades. De beroemde tramlijn 28 brengt u helemaal naar boven naar het kasteel São Jorge vanwaar u een fabelachtig uitzicht over de stad hebt.

De wijk Barrio Alto kunt u tot diep in de nacht genieten van muziek en een drankje, vaak op de terrassen op straat. Langs de rivier vindt u de hippere nachtclubs. De Torre de Belem aan de rivier behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Uiteraard mag een bezoek aan de bakkerij van de beroemde Pasteis do Belem niet ontbreken, wanneer u hier toch in de buurt bent. Typisch bladerdeeg gebakjes gevuld met romige custard. Men staat er dagelijks voor in de rij!.

Dag 4, 5, 6 en 7: De Westkust

Sintra

Een bezoek aan Sintra, genesteld in de bergen tussen Lissabon en de Atlantische oceaan – met Cabo da Roca als meest westelijke kaap van Europa, is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Met haar glooiende bergen, bemoste bossen met bromelias en varens, exotische tuinen en uitbundige paleizen lijkt het een plaatje uit een sprookjesboek. Het (redelijk toeristische) stadje zelf heeft een mooi oud centrum en vele pastelkleurige, monumentale landhuizen die over de diverse heuvels verspreid liggen en uitkijken over de oceaan.

Sintra is door door de UNESCO erkend is als Cultureel Werelderfgoed van de mensheid. Deze plek is al sinds een ver verleden gekozen als vestiging, de Kelten aanbaden hier de maandgod op de Monta da Lua en de Moren bouwden een indrukwekkend kasteel op een steile rots. Sintra was vanaf in de 18e eeuw een geliefde zomerplaats voor koningen en edelen en werd door schrijvers en dichters dwepend beschreven, zoals door Lord Byron die Sintra het ‘glorieuze Eden’ noemde. 

Parque Natural de Sintra-Cascais

In dit meest westelijke puntje van het Europese continent ligt de kaap Cabo da Roca. Het is één van de spectaculairste plaatsen van het natuurpark Parque Natural de Sintra-Cascais. De verticale kliffen, die circa honderd meter boven de oceaan uitsteken, bieden grandioze vergezichten.  Het weelderige gebergte Serra de Sintra dat het landschap domineert heeft een bijzonder microklimaat. Bezienswaardigheden zijn het klooster Convento dos Capuchos uit de 16e eeuw en de Ermida da Peninha, gebouwd op een hoog punt vlakbij de kust. Hiervandaan hebt u een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Óbidos

Een prachtige gerestaureerd middeleeuws stadje met een kasteel hoog op de heuvel, ooit lag het aan zee, nu de baai is dichtgeslibd is het door land omgeven. De hoofdpoort van de ommuurde stad. Porta de Vila, leidt meteen naar de hoofdstraat, Rua Direita. Het stratenplan is door de Moren ontworpen. Toen koning Dom Dinis Óbidos aan zijn vrouw liet zien in 1228 werd zij er ogenblikkelijk verliefd op en kreeg het stadje van de koning als huwelijkscadeau. Verken het stadje en de omgeving door een wandeling over de stadsmuren, bezoek het kasteel uit de 13e eeuw en het 3 km lange aquaduct. De Igreja de Santa Maria is op de restanten van een Visigotische tempel, gebouwd, binnen ziet u prachtige blauw-witte azujelos.

Berlengas eilanden

Voor de kust van Peniche liggen op een half uurtje varen de Berlengas eilanden (Biosfeer reservaat) De archipel bestaat uit één groot eiland, Berlenga Grande, en enkele kleine eilandjes die uit graniet en rotsen bestaan (Estelas en Farilhões). Het grote eiland, Berlenga Grande, is vanaf het vasteland van Portugal zichtbaar als er geen nevel hangt. Op één van de eilanden van Berlenga staat de vesting São João Baptista, een fort in manuelijnse stijl uit 1502, dat door een smalle brug met het grote eiland is verbonden. De kleine stranden met kristalhelder water zijn prachtig en ideaal om een duik in te nemen. De tocht naar het eiland Berlenga Grande duurt ongeveer 30 minuten.

Fatima, Alcobaça en Batalha

In de omgeving van Óbidos vindt u de indrukwekkende kloosters zoals het cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw van Alcobaça en die van Batalha (beide Unesco Werelderfgoed). Deze  liggen op een half uurtje rijden. De grotten van Mira d’Aire zijn ook vanuit hier te bezoeken. Het kustplaatsje Nazaré en het pelgrimsoord Fatima liggen op een uurtje rijden.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: