Geslaagde vakantie!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Een uitgebreide rondreis door het zuiden

Beste mevrouw Anne Middelkamp,

Direct na thuiskomst jl. zondag begon voor mij een drukke vergaderweek. Daarom eerst nu een dankzegging voor de brief bij onze thuiskomst met – zeer origineel – een Spaanse verrassing. Voorts ook dank voor alle adviezen en informatie, want alles liep op rolletjes en wij hebben een geweldige rondreis gemaakt. De huurauto – groter dan verwacht – was prima en doordat er sprake was van een diesel, ook belangrijk goedkoper in het gebruik. De accommodaties waren allemaal verrassend qua situering dan wel qua interieur en verzorging. Ronda is boeiend en een tocht langs de “pueblos blancos” inderdaad terecht aanbevolen. Wij vonden Grazalema en Zahara de aardigste. Ook Cadiz hebben we nog bekeken incl. kathedraal, maar eigenlijk viel die stad ons nogal tegen.De accommodatie in Granada was echt een verrassing. Bij aankomst bij het nauwe straatje kregen we het gevoel dat zich hier niet iets bijzonders kon bevinden, maar het tegenovergestelde bleek waar. Een paar boeiende dagen, heel veel zien en lekker eten (zelfs nog toevallig met vrienden uit Arnhem die ook in Granada verbleven).

Een schitterende tocht daarna naar Segura. Onderweg naar de imposante vormen van El Torcal. Het informatiecentrum zal nog wel een jaartje in aanbouw blijven denk ik. Koffie in Antequera en daarna door naar Baeza, ook zeer de moeite waard en toen naar het schitterende Parque Natural de Cazorla. We zagen Segura van heel ver liggen en de tocht er heen was al heel bijzonder. we namen nog maar geen foto’s onderweg, want “dat zou de komende dagen wel kunnen”. Hartelijke en informatieve ontvangst in een uitstekend appartement. Helaas, de andere ochtend zaten we in een dichte mist en die is de dagen daar niet meer verdwenen.

Eén dag zijn we toch – voorzichtig – nog gaan rijden, maar onderweg begon het pijpestelen te regenen, dus is dat bezoek letterlijk de mist ingegaan. Op de route naar Priego de Cordoba deden we gelukkig ook Ubeda nog aan. De weg naar het hotel in Priego vinden kostte ons meer moeite en omdat het maar één nacht betrof en we de andere dag naar de omgeving van Sevilla moesten rijden, hebben wij uiteindelijk Cordoba niet meer bezocht. (Bewaren voor een volgende reis). Die andere dag op weg naar het door ons zelf vastgelegde “chalet” bezochten we impulsief Ecija. Dat bleek meer dan de moeite waard te zijn en ook aan anderen van harte aan te bevelen. Ons vakantiehuisje stond bij het merengebied boven Sevilla. Een stille omgeving, veel vogels etc., maar i.t.t. door eigenaar verstrekte info geen 35 km, maar 57 km van Sevilla vandaan. We zijn drie keer ‘s morgens vroeg naar Sevilla gereden, direct richting parkeergarage en hebben de stad uitvoerig bezichtigd. Het Alhambra is prachtig, maar de kathedraal van Sevilla, El Arenal, Real Alcazar, de bijzondere hospitalen, het Huis van Pilatus, enz.,enz. vormen een zodanig boeiend en imposant geheel, dat die stad echt ons hart heeft gestolen.

Eén dag hebben we besteed aan een lange tocht noordelijk van Sevilla met o.a. een bezoek aan de geweldige grotten van Las Maravillas, zeer interessant. Op de terugweg naar Malaga bezochten we nog via een omweg Carmona en daarna hadden we een vlotte vlucht naar Düsseldorf.

U constateert terecht dat wij een boeiende ontdekkingsreis hebben gemaakt en wij zijn u erkentelijk voor de goede voorbereiding en informatie. We zullen – bij leven en welzijn – komende jaren zeker meer richting Spanje reizen en hopen dan Cordoba, Toledo en het gebied van La Mancha te kunnen verkennen. Vooralsnog is het nagenieten, foto’s bekijken en terugkijken op een geslaagde vakantie.

Vriendelijke groeten,

Herman Hofman, Arnhem.

18 mei 2006

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: