19 daagse reis Andalusie

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reis op Maat 19 dagen Andalusië met vrienden in september/oktober 2016

Op de vakantiebeurs in 2016 ontmoetten we Anne van Ardanza. “Wat heb je te bieden?”, was onze vraag. Het enthousiaste antwoord over een vakantie in Zuid-Spanje sprak ons aan. Na raadpleging van de Ardanza-website, wat mailtjes, adviezen en diverse telefoongesprekken, boekten we een reis door Andalusië van 19 dagen voor 4 personen in september/oktober.

Naast de benodigde tickets en vouchers ontvingen we voor vertrek een map met zeer uitgebreide reisinformatie. Het begin van een vakantie waarin alles klopte met de verwachtingen. Met uitzondering van de huurauto van Sunny Cars, die we konden ophalen op het vliegveld van Sevilla. De beloofde VW Touran bleek een Kia te zijn, te klein voor onze reisbagage. Het enige alternatief was een aan alle kanten gebutste Touran met een irritant storingslampje op het dashboard. Gelukkig heeft de auto het de hele reis volgehouden en ons overal gebracht waar we heen wilden.

Daarmee begon een tocht langs de mooiste plekken van Andalusië, zoals die door Ardanza was uitgezet. Een reis met louter hoogtepunten hieronder in telegramstijl weergegeven:

We verbleven in Casa Azahar in Vejer de la Frontera, een schoon, prima appartement, goed ingericht, ook de keuken. Bezoeken aan: Bolonia en Romeinse ruïne Baelo Claudia (gratis entree), Medina Sidonia, Arcos de la Frontera, Cadiz, Jerez de la Frontera (rijschool en hop on hop off-bus, rondleiding Gonzales Byass), rondleiding door Vejer door Anne met afsluitend een drankje op het terras met schitterend uitzicht.

Absoluut hoogtepunt hier: een magische avond in de tuin van het Alcazar in Jerez de la Frontera in het kader van de sherry-oogstfeesten, las Fiestas de la Vendimia y Otoño. Anne had voor ons overal gezocht en stelde dit evenement voor. Ardanza regelde de kaartjes, waardoor we een bijzonder diner en sherryproeverij bijwoonden, bijna als enige buitenlanders tussen de Spanjaarden.

Op dag 5 via Tartifa en Gibraltar naar een natuurpark nabij Ronda. Let op als je Gibraltar bezoekt. De huurauto is niet verzekerd als je de grens overgaat. Laat de auto achter op een van de parkeerterreinen vlak voor de Spaans-Engelse grens. Gibraltar is leuk i.v.m. de apenrots, Main Street. Eten is veel duurder dan in Zuid-Spanje. Let op de nadelige wisselkoersen van euro’s naar Engelse ponden in winkels, restaurants en cable car.

Het appartement in Montejaque was netjes en ruim. Bezoek aan Ronda. Prachtige uitzichten in Sierra de la Grazelema met name Zahara de la Sierra.

Granada, hotel in het Albaicin. Auto geparkeerd bij het Alhambra. Taxi naar hotel. Mooi hotel, uitstekend ontbijt. Overal terrasjes, zoveel gratis tapas bij een drankje dat je niet meer hoefde te eten, mensen flamenco’s zingend op het terras. Heiligenbeeld van de stad werd in grootse processie naar de kathedraal gedragen. Capilla Real, Catedral, de souk, Arabische baden, Mirador de San Nicolas, Jardines del Triumfo, Monasterio de San Jeronimo. Natuurlijk niet te missen: Alhambra, van te voren kaartjes besteld. Handig is hop on hop off bus. Tips: eet een ijsje bij Los Italianos en dineer bij Ruta del Azafrán met uitzicht op het Alhambra. Let op bij de dagmenu’s: het was een hele klus om te kiezen uit de diverse voor-, hoofd- en nagerechten, maar toen we onze keuzes wilden bestellen zei de ober laconiek: “No sir, you get every thing”. Alles was lekker! Maar wel veel!

Op dag 12 naar Cordoba. Priego de Córdoba viel tegen; veel vergane glorie bij Fuente del Rey. Neem de route via de olijvenstreek en wijnstreek. Wij gingen langs bij Gomeoliva (Priego de Cordoba) en bodega Toro d’Albalá (Montilla-Morilles).

Cordoba: Hotel in Koloniaal huis. Leuk authentiek hotel met patio, mooie kamer. Wegopbreking vlak bij hotel waardoor het moeilijk te bereiken was. Ik vond de Mezquita nog mooier dan het Alhambra; je weet niet waar je moet kijken. Sinagoga, Joodse wijk, Cas Analus, Collega de las Flores, Plaza del Potro, Museo de Belles Artes, leuk Museo de Flamenco, wandeling langs de Guadalquivir.

Dag 14: vertrek uit Cordoba, via Nadinat al Zahra (Arabische ruïne) en Carmona. Neem een koffie- of lunchpauze op het terras in de parador, voormalig fort boven Carmona: het uitzicht is grandioos.

Huurauto ingeleverd op de luchthaven van Sevilla en met de taxi naar appartement de wijk Santa Cruz. De kamers zitten op een ander adres dan de receptie. Grote kamers met zitgedeelte. Regelrecht in het centrum, gezellig maar gehorig. Adresjes om te ontbijten zijn er genoeg in Sevilla. De rij voor de Kathedraal is zeker 200 m lang. Dan maar in de rij voor Alcazar Real. Metropol Parasol. Plaza de España, Park Maria Luisa, Museo Arqueologico, Flamencomuseum en voorstelling. Casa de Plilatos.

Het was een prachtige reis. Er is heel veel te zien. Alles goed geregeld door Ardanza. Dankbaar gebruik gemaakt van hun tips voor bezienswaardigheden, restaurants en terrasjes.

Fam. van Gils en fam. Noorland

Januari 2017

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: