Onvergetelijke huwelijksreis

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Feestelijke drie weken in Andalusië

Beste Anne en Arco,

Wat hebben wij genoten van onze drie weken durende huwelijksreis door Andalusië!! Dankzij jullie zijn we op zeven verschillende adressen in de watten gelegd en hebben we een uitgebreid beeld van Andalusië gekregen.

Sevilla

We begonnen in de oude wijk Santa Cruz in Sevilla. Het appartement alleen al was een lust voor het oog. Stijlvol ingericht, voorzien van een dakterras met alle privacy en een hoger gelegen dak waar alleen wij op konden komen en van waar je heel Santa Cruz kon bekijken. Net een sprookje!

Uniek was ook dat we regelmatig Spanjaarden hoorden zingen, gitaar spelen, klappen, flamenco dansen met af en toe een castagnette er doorheen. Santa Cruz heeft ons hart gestolen met zijn mooie geschilderde huisjes, azulejos, smeedijzeren hekwerk, prachtige voordeuren met koperen platen, sfeervolle patio’s, beschilderingen op muren, fonteinen, pleintjes en zelfs prachtige straatnaambordjes. Het is dan ook niet gek als je op een zaterdag opeens een stuk of twintig bruiden ziet, die allemaal hier een bruidsreportage willen laten maken. Verrassend ook om te zien hoe feestgangers hier gekleed zijn. Prachtige strokenrokken, bloemen in het haar, waaiers in bijpassende kleur, uniek!

Moeilijk om zoveel moois kort te beschrijven, het Real Alcazar, de brug bij avondverlichting over de Gualdaquivir, het Plaza de Toros en de Plaza España moet je gezien hebben!

Sierra Norte

Na een rit van anderhalf uur en een steeds veranderend landschap kwamen we in het kleine bergdorp Cazalla de la Sierra aan. Het appartement hier was nog mooier dan op het eerste adres. De eerste twee uur hebben we alleen uitgebreid onze ogen uitgekeken en foto’s en filmpjes gemaakt. Hier waan je je gewoon in een paradijs!! Prachtige, ruim opgezette appartementen met witte, wapperende doeken voor de ramen en op de veranda’s, overal bloemenpracht, mooie houten rolluiken tegen de zon en smaakvol ingerichte kamers. De gastheer kan alles vertellen over de streek en zijn gebruiken. Een echte bon-vivant die net zoveel rust uitstraalt als de omgeving. Vroeger kwamen hier de rijkelui uit Sevilla om verkoeling te zoeken, en die krijg je inderdaad in je huisje. Zelfs op de mooie veranda met prachtig uitzicht, airco is overbodig.

Boven op het hoofdgebouw was een groot zwembad met daarnaast houten ligstoelen, overspannen met witte doeken tegen de zon. Vanaf je ligstoel kun je zo het dal inkijken waar de schapen bijeen worden gedreven door een Schotse collie. Op een torentje op het terrein zit een enorm zwaluwnest waar de vogels af en aan vliegen en af en toe het wateroppervlak van het zwembad raken om verkoeling te krijgen, prachtig. In deze streek zie je op ieder kerkje wel een nest met een ooievaarspaar, waarvan de geluiden zo nu en dan de dorpsgeluiden overstemmen.

Córdoba

Córdoba was weer heel anders met zijn stadsstraten. We zaten in een mooi oud hotel waar alles gerenoveerd was en de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Onder in de kelder zat een Mexicaans restaurant dat zeer de moeite waard was. Het personeel van het hotel was zo vriendelijk dat ze onze foto’s op een CD wilde zetten, omdat onze geheugenkaartjes met 4 gigabite al bijna vol waren!!

Het Alcazar met zijn prachtige tuinen is een echte aanrader. Over het hele terrein loopt water van hoog naar laag door geulen om alles van water te voorzien, iets wat je in Andalusië vaak ziet bij imposante gebouwen. De Mesquita moet je gezien hebben als je in Cordoba bent en de patio’s van Palacio Museo de Viana zijn prachtig.

Granada

In Granada hadden we een ruim appartement met een dakterras van waar we uitzicht hadden op het Alhambra. Vooral ‘s avonds mooi omdat het Alhambra dan verlicht is. Het Alhambra was nog mooier dan verwacht met al zijn tot in details bewerkte muren en plafonds, schitterende tuinen, vijvers en eindeloos veel fonteinen. Kijk ook altijd even achterom als je ergens loopt! Over de architectuur is goed nagedacht en vanaf ieder standpunt is het prachtig en net weer even anders, geweldig.

Omdat het boven de 40 graden was, zijn we in Granada boven in een open touringcar gaan zitten om ons door de stad te laten rijden, heerlijk koel en je hoort veel info door de koptelefoons. Ook een mooi uitzicht over de stad vanuit de bergen.

Málaga

In Malaga hadden we een overnachting in een parador. Een super-de-luxe kamer met nog luxere badkamer en groot balkon met uitzicht over heel Malaga. Daarnaast stonden er nog twee heerlijke ligbedden op het terras, wat een verwennerij. Hier hebben we volop genoten van het uitzicht en de drankjes uit onze minibar (niet duur). Heerlijk uitrusten en toch heel veel zien, zelfs bij het diner waarbij we vooraan op het terras zaten om van het uitzicht te kunnen genieten.

Ronda

Het bergdorpje Montejaque (vlakbij Ronda) was weer heel anders. We keken onze ogen uit naar de grillige rotspartijen en de mooie witte dorpjes. Hier waanden we ons de enige toeristen. De oude mensen op de bankjes begroetten ons toen we ‘s avonds vanuit het dorpje omhoog wandelden. Bovenaan kon je de rotsen bewonderen en had je een mooi uitzicht over het dorp, waaruit het geblaf van honden en het gekakel van kippen opsteeg. Ronda en Grazalema zijn hier de aanraders.

Conil de la Frontera

Op weg naar Conil de la Frontera hebben we de binnendoor route genomen langs Grazalema, Arcos de la Frontera, Paterna de Riviera en Media-Sidonia. Volgens de vriendelijke hoteleigenaar was dit een mooie route en dit bleek ook zo te zijn. Prachtige natuur, alleen ben je iedere keer te laat met je camera als je weer iets zag!!

De laatste dagen aan zee in Conil waren weer heel anders. Klein dorpje, prachtig strand, vaak druk, maar veelal Spanjaarden. Mooie binnenkomer was de rivier die naar zee loopt waarlangs de stieren staan te grazen, vlakbij het strand!!

Toevallig hebben we hier nog de processie van María del Carmen (beschermheilige van de vissers) bijgewoond (16 juli), een bijzondere ervaring. Cadiz en vooral Jerez de la Frontera waren zeer de moeite waard. Ga op een dinsdag of een donderdag naar Jerez want dan kun je paardenshows zien. Ook zijn in Jerez veel sherry-bodega’s te bezichtigen.

Presentjes…

Een fantastische reis met heel veel verschillende indrukken, die in dit verslag helaas niet allemaal op te nemen zijn. Op ieder adres zijn we ook nog eens verwend met de meest uiteenlopende presentjes vanwege ons huwelijk. Van een doos met gebakjes tot een enorme fles locale likeur en nog veel meer. Bedankt Ardanza, we hebben waardevolle herinneringen opgedaan en laten zeker nog eens van ons horen!!!

Groeten van Sander en Stefanie Rorije.

Juli 2006

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: