La Rioja, Navarra & Pais Vasco

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Route op Maat La Rioja, Navarra & Baskenland

Hallo Anne, Arco en Ellen,

Sinds 2007 zijn we op ontdekkingsreis door Spanje met ondersteuning vanuit Ardanza. Elk jaar bezoeken we een ander deel van Spanje en elke reis is er een op maat. In overleg bespreken we samen de wensen en mogelijkheden en elk jaar opnieuw komen jullie met een prima voorstel. De combinatie cultuur en natuur, de diversiteit van de locaties, de informatie, het meedenken, het adviseren, kortom het totale pakket zorgt er voor dat wij nu al 7 jaar op rij via jullie Spanje aan het ontdekken zijn.

Dit jaar hebben we een reis gemaakt door Baskenland, La Rioja en Navarra. Bij aankomst in Abalos werden we verrast met lekkere tapas en wijn aangeboden door Ardanza. Top!

Vanuit Abalos hebben we o.a. bezoeken gebracht aan Vitoria Gasteiz en Salinas de Arana (aanrader!)

Onze volgende bestemming in Orisoain (midden Navarra) was een bijzondere ervaring. Jesus is een bijzonder aimabel persoon en we konden goed met elkaar overweg. Vanuit Orisoain hebben we o.a. Olite, Pamplona, Estella en Bardenas Reales bezocht. De 11e etappe van de Vuelta werd in de buurt verreden en we hebben langs de kant gestaan!

In de Bardenas Reales zijn we op pad gegaan met eigen auto. Dat gaat allemaal prima. De mooiste route is zo’n 30 km. Het is een heel uitgestrekt gebied en op een gegeven moment is het moeilijk je te oriënteren. Met de auto is het gewoon een kwestie van de route volgen (en je hebt een kaart). Wandelen zou ik ook met een gids doen.

In Isalzu (noord Navarra) hebben we de laatste dagen van onze vakantie doorgebracht. Ook hier weer een toplocatie met voldoende mogelijkheden voor uitstappen. De autorit en de laatste klim naar de hangbrug Holzarte waren fantastisch. Deze hangbrug bevindt zich net over de grens, dus in de Franse Pyreneeën. Vanuit Izalzu naar Larrau en daar staat de brug al aangegeven. De rit er naartoe is geweldig indrukwekkend. Wil je tussentijds uitstappen voor een wandeling kan dat. Er staan daar verschillende wandelroutes aangegeven. Vanaf de parkeerplaats naar de brug is het een klim van 200 meter over een lengte van ongeveer 2 km. Goede wandelschoenen (een must) en een stok zijn zeker aan te bevelen. Het is een hele klim, maar zeer de moeite waard!

Vanuit Abalos hebben wij Vitoria Gasteiz bezocht. Veel muurschilderingen. De Salinas de Araña zijn zeer aanbevelingwaardig en vanuit Abalos goed te bereiken.

Ooit adviseerde je mij om de reisgids Spanje van Rik Zaal aan te schaffen. Dat heb ik toen gedaan en elk jaar wordt het boek weer geraadpleegd.
Inmiddels heb ik het boek als dwarsligger aan kunnen schaffen en gaat ie mee op vakantie. Het is echt onze vakantiebijbel geworden!

We kunnen wederom terugkijken op een prima verblijf in Spanje. Vandaag werd jullie welkom terug pakketje bezorgd, waarvoor hartelijk dank!

Nu Aragon en Catalonie nog.

Hartelijke groet,

Bernadette en Cor Beverloo

11 september 2014

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: