De operaclub naar Madrid

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

‘Mi Casa es su Casa’

Een ervaring in Spanje in het plaatsje Colmenar de Oreja 21 km vanaf Madrid met prachtige plaatsen als Aranjuez en Chinchón in de buurt.
Waar we ons 3e lustrum vieren met onze operaclub. We gingen na 2 keer Italië deze keer naar Spanje. Ik kende de kust, maar wist zeker dat het binnenland ook veel te bieden had.
Nadat we geland waren op Madrid Airport reden we naar Colmenar op zoek gingen naar het huis waar we met 11 personen een week zouden verblijven.
Het moest wel een groot huis zijn met 9 slaapkamers en badkamers, tuin en zwembad. Midden in het dorp aangekomen gingen we een smal weggetje in, waar net één auto door kon.
We zeiden tegen elkaar: “hier kan het toch zeker niet zijn, in zo’n smal straatje? Het moet buiten het dorp liggen”.
Maar toch de straat en het huisnummer klopte. Na een ferme tik op de klopper gingen de grote deuren in het smalle straatje open en stapten we in een andere wereld.
We kwamen in een koele prachtige patio en keken verbaasd om ons heen. Hier is het dan, hier mogen we een week logeren tussen al die prachtige meubelen.
Werd dit even ons domein. Rond de patio zowel boven als beneden prachtige slaap en badkamers. Iedere kamer was weer anders. Een heerlijke keuken met een sfeervolle zit en eetkamer, waar prachtige schilderijen hingen.
Een geweldige binnentuin  met zwembad en een overdekt terras om heerlijk buiten te eten met zijn allen.  Rust en liefde heerste er in dit prachtige Spaanse droomhuis.
De bevlogen eigenaren hadden dit familiehuis  fantastisch gerestaureerd.

Ook het dorp bood gastvrijheid waar net de dorpsfeesten aan de gang waren. We kregen een rondleiding door het dorp waarbij we een klein theatertje  bezochten.
Heel bijzonder is het prachtige museum van Ulpiano Checa, waar we allemaal plots verliefd werden op zijn schilderijen.
Natuurlijk bezochten we Madrid met zijn mooie musea. In het theater bezochten we de spetterende Zarzuela  en dineerde wij met operazangers, die de prachtigste liederen zongen en ons geweldig bedienden.
Dankzij deze prachtige plek zijn we als groep nog hechter geworden. Een aanrader dus!

Benvenuto

Ank Zonnenberg
Lunteren
September 2011

Noot van Ardanza: De operaclub verbleef in Colmenar, op een uurtje van Madrid.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: