Van Lissabon naar Onthaasten

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Beste Anne, Arco en Ellen,

Bijgaand een aantal foto’s van onze reis door Portugal van 15 t/m 27 mei 2015.

We begonnen onze trip in Lissabon bij hotel/appartementen Baixa Vitoria.
Een gezellig hotel met een zeer volle lobby waar ook het ontbijt werd geserveerd en waar je ‘s avonds nog even lekker kon zitten lezen. Fijn om midden in het centrum te logeren waar alle bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Aan te raden is om met de Hill’s Park tram te gaan, deze tram laat alleen passagiers toe als er zitplaatsen zijn. Anders trams zijn overvol.

De Yellow Bus gaat door het nieuwe Lissabon richting Belèm waar onder andere het Scheepvaartmuseum staat, eveneens een aanrader. Na drie dagen hebben we de huurauto opgehaald op het vliegveld.

Enkele tips over de huurauto:

– zorg voor voldoende dekking op de creditkaart want de borg in Portugal is hoog (€ 1.250,00) en wordt direct geblokkeerd op de creditkaart. (*)
– huur een kastje bij de auto voor de tolwegen zodat de tol automatisch kan worden ingehouden, dan hoef je achteraf niet binnen 5 dagen naar een postkantoor. Het bedrag wordt later van de creditkaart afgeschreven.

De daaropvolgende drie dagen waren we in Monsaraz. Heerlijk uitrusten na alle drukte van de stad in onze suite bij Casas Monsaraz.
In het dorpje zijn genoeg restaurants om een keuze te kunnen maken, bijv. Xarez en Restaurante Taverna “Os Templários”.
Évora is een prachtige plaats om te bezoeken. Een mooie rit kan gemaakt worden rond het stuwmeer.
Daarna op naar de Algarve, en fijne rit van ongeveer 2,5 à 3 uur.

Een warm welkom door Theo en Inge in een waar paradijselijk oord. Wat een mooie Quinta hebben zij!
Rondom tuinen waar alles groeit en bloeit en waar het heerlijk toeven is op de vele terrassen, of bij het mooie zwembad. Vanuit Odiaxere is het een kwartiertje rijden naar Lagos, waar nu een nieuwe parkeergarage is aan de boulevard. Lagos heeft een fijn oud centrum met leuke restaurantjes, tip: de Navigador een goed restaurant met uitzicht over de haven en het strand.

Tip: Via het museum van Lagos kun je de oude kerk (die op dit moment aan de buitenkant wordt gerestaureerd) bekijken: een gouden plaatje! Je kijkt je ogen uit, maar helaas mogen er geen foto’s gemaakt worden. De dierentuin van Lagos is ook een bezoekje waard!
We hadden een voorspoedige terugreis en kijken terug op een zeer geslaagde vakantie in Portugal!

Hartelijke groeten

Jan en Ria Erbé

Lelystad, 31 mei 2015

 

(*) Noot Ardanza: De hoogte van de borg van de huurauto varieert van verhuurder tot verhuurder. U vindt deze bedragen terug in het informatieblad van onze tussenpersoon, Sunny Cars

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: