Droombestemming!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Noord Spanje als Droombestemming

8 september 2012

Bij Spanje denk ik gelijk aan overvolle stranden, hoge hotels en dronken toeristen. Niets is minder waar. Galicië, Asturië en Cantabrië zijn hier echter het tegenovergestelde van.

Hier prachtige rustige baaitjes en vooral een mooie natuur. Het heet dan ook niet voor niets de “Costa Verde”, wat groene kust betekent. De temperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld rond de 25 graden, de luchtvochtigheid is hoog maar ook de regen komt hier af en toe met bakken uit de hemel vandaar dat , maar dat heeft duidelijk zijn weerga op de natuur.
Aangezien wij toch moesten vliegen via Madrid hebben wij deze stad voor 1,5 dag aangedaan en ons Hotel Petit Palace lag midden in stad, een unieke uitgangspositie om een gedeelte van de stad per voet te verkennen.

Vervolgens is onze (huur)auto-rondreis gestart in Santiago de Compostella en volgde wij regelmatig de N-634 die ons uiteindelijk naar Santander heeft gebracht.

Onze overnachtingen in Santiago de Compostella, Cudillero, Gijon, Llanes en Santillana del Mar vonden plaats in leuke en authentieke Casona-hotels. Allemaal perfect geregeld door het Ardanza team en helemaal ingevuld zoals door ons gewenst.

Van een vast programma was geen sprake. Regelmatig stopte we in leuke plaatsjes, waar altijd wel een heerlijk terras te vinden was of we namen een drankje op het strand van een van de vele rustige baaitjes die de Noord-westkust van Spanje rijk is.

De uitzichten vanaf vuurtorens (Faro’s en Miradors) die je tegenkomt zijn prachtig en zelfs het het autorijden door dit gebied is een lust, geen drukke wegen maar langs en door rustige gelegen dorpjes in groene dalen.

Een aanbeveling waard is de Picos de Europa bezoeken. Hier kan je prachtige routes wandelen en waan je je vaak alleen op de wereld. Geen lawaai maar prachtige vergezichten. De meren van Cavadonga, het Enolmeer en het Ercinameer liggen op een hoogte van 1134 meter. Tijdens onze tocht naar boven zagen we de aasgieren rondcirkelen en boven gekomen werden we verblijd met een prachtig uitzicht over de beide meren. Een tip is om even af te dwalen van de gebaande paden en te luisteren naar de stilte, die alleen door het geluid van de koeienbellen wordt onderbroken.

Ook het plaatsje “Carmona” mag je eigenlijk niet missen. De rit er naar toe is alleen al prachtig en aangekomen in Carmona lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Tijdens onze autotochten door het groene landschap kwamen wij ook door schilderachtige plaatsjes zoals Laxe, Carmona, Luarca, Cudillero, Lastres, San Vicente de la Barquera en Ribasella, Llanes, Suances, te veel om op te noemen. Even een vorkje prikken met een glas Spaanse wijn terwijl ondertussen het ruwe vissersleven aan je voorbij trekt.

Natuurlijk zijn ook de grote plaatsen zoals Avilés, Gijon, Oviedo en Santander prachtig om door heen te wandelen of om een plaatselijke markt te bezoeken maar dat de Spaanse natuur zoveel te bieden had dat had ik in mijn stoutste dromen nooit verwacht.

Hasta La Vista!

Met vriendelijke groet,

Henk & Esther Bakker

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: