Valencia en Catalonië

Bijzonder

Deze hele vakantie was voor ons bijzonder, we hebben veel gezien en ons hart opgehaald aan de sfeer, de musea, het landschap, het dwalen door de stad en de taal kunnen spreken met veel aardige mensen

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Een 3 weekse route per trein

Beste Anne,

Wat een verrassing om bij thuiskomst een kookboek met Catalaanse gerechten in je brievenbus te vinden. Daar gaan we zeker gebruik van maken.We hebben een fantastische vakantie gehad en daar speelden de maaltijden zeker een belangrijke rol in.Het verblijf, zowel in de appartementen als in de hotels, is ons prima bevallen. Vooral aan de Priorat en Valencia hebben we goede herinneringen.Quima en Paco, geweldig gastvrije mensen, hebben zelfs voor ons gekookt. Een heerlijke plek om te relaxen na het zeer drukke Barcelona en Vilanova y la Geltrú.

Priorat

De beschrijving om van het stationnetje naar het hotel te komen, klopte niet helemaal. I.p.v. twee keer rechts had er moeten staan: rechts vanuit het station en na 100 m links. Uiteindelijk zijn we er gekomen, nadat we eerst in Falset waren beland. Maar ik denk, dat niet zoveel van jullie klanten deze reis ondernemen zonder auto. Verder is het een prachtig gebied waar je mooie wandelingen kunt maken door de wijngaarden. Bij de turistinformación in Falset (je hebt de groeten van een van de medewerksters) hebben we beschrijvingen van die wandelingen gevonden. De temperatuur was misschien wat hoog, maar we zijn toch twee dagen op stap geweest.

Treinen

De service van Renfe laat hier en daar te wensen over. In Vilanova was het loket maar enkele dagdelen per week open en kon je dus geen kaartje kopen voor midden- en lange afstanden.(die zaten niet in de automaat) Na veel navraag kwamen we erachter dat je dan je kaartje gewoon in de trein koopt. Uiteindelijk zijn we overal gekomen.

Eten

In Barcelona hebben we heerlijk gegeten in restaurant “En Ville” in de Caller Doctor Dou 14, een straatje parallel aan de Rambla, schuin achter de Mercado.Dit restaurant was ons aanbevolen door vrienden en wij willen het op onze beurt weer bij jullie aanbevelen. Zelfs van het menú del día werd een plaatje gemaakt. En dat voor 12 euro. Verder kon je geweldig eten in Vilanova bij Solví, een hotel-restaurant niet ver van César aan de boulevard.

Bijzonder

Deze hele vakantie was voor ons bijzonder, we hebben veel gezien en ons hart opgehaald aan de sfeer, de musea, het landschap, het dwalen door de stad en de taal kunnen spreken met veel aardige mensen. De foto’s staan nog niet in de computer, maar mochten er bij zijn voor de rubriek reisverhalen, dan zal ik die zeker doormailen. Rest mij nog (ook namens Arie) jou hartelijk te danken voor het organiseren van deze prachtige reis. Het was Top.

Met vriendelijke groet,

Susan Brugmans, Arie Romein

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: