Lente in het zuiden

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

 Veel wandelen in Sevilla, de Sierra Norte en aan de Costa de la Luz

Hallo Anne,

Hierbij willen we je graag laten weten dat we een heerlijke rondreis in Andalusië hebben gehad. Zoals al zoveel vakantiegangers voor ons hebben geschreven hebben ook wij genoten van ons gezellige appartement in Sevilla met dakterras. We hadden heerlijk weer en konden iedere dag op het privé-terras genieten van onze siësta. Omdat we net vóór de Semante Santa in Sevilla waren hebben we alle pracht en praal voor de processies die in alle kerken al gereed stonden op ons gemak kunnen bezichtigen. We hebben gedurende onze reis processies in Sevilla, Cadiz en Conil kunnen bewonderen.

Na 4 heerlijke dagen in Sevilla de huurauto opgehaald en naar de El Pedroso in de Sierra Norte gereden. Ingecheckt in het mooie hotel Casa Montehuéznar, waar iedere ochtend een heerlijk ontbijt klaarstond. Voor natuurliefhebbers en wandelaars een echte aanrader. Tijdens deze tijd van het jaar staat ook werkelijk alles in bloei en kun je genieten van een enorme bloemenpracht. We voelden ons echt Remy, altijd alleen op pad, maar vergezeld door ontzettend loslopende dieren zoals véél stieren – zwarte varkens – schapen en de grote vale gieren, die ons met tientallen op stonden te wachten. Een prachtig gezicht !!!!

We hebben in de Sierra Norte 5 verschillende wandelroutes gelopen maar de mooiste, naar onze mening, was in Cazalla de la Sierra. Na 5 prachtige dagen in de Sierra Norte zijn we via Parque Donana naar Conil de la Frontera gereden. Voor ons was parque Donana een teleurstelling. Wij zijn op eigen gelegenheid naar de noordkant van het park gereden. Er zijn daar in de buurt van het kleine plaatsje El Rocio 3 kleine wandelingen over mooie houten wandelpaden. Maar er waren véél bussen met drukpratende spaanse toeristen, dus geen beest gezien, snel het nationaal park weer verlaten en naar ons laatste adres in Conil gereden.

Wederom een prachtig hotel met ontzettend lief personeel die zelfs nog met ons naar een klein winkeltje gingen om spullen te kopen. In Conil hebben we genoten van de lange strandwandelingen en de uitstapjes naar de witte dorpen en Cadiz. Nog een mededeling die het vermelden waard is, is dat we 14 dagen lang hebben kunnen genieten van de die lekker zoete frisse geur van de bloessem van de sinaasappelbomen, heeeeeerlijk !!!

Mede door jullie goede keuze van hotels en de grote hoeveelheid aan informatie die wij van jullie mochten ontvangen hebben wij een heerlijke rondreis in Andalusië gehad. Gebieden waar (nog) niet zoveel toerisme is in de dorpjes en waar je nog contact hebt met de spanjaarden en samen met hen kan genieten van de heerlijke tapas en rode wijn.

Beste Anne, hartelijk dank voor alles en voor de leuke attentie bij thuiskomst.

groetjes

Hans en Connie Vreede

maart 2007

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: