Avontuurlijke reis!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Woerden, 24 juni 2012

Lekker weer hier, 12 graden met regen,  om een zonnig verslag te maken van onze vakantie in Spanje van 24 mei t/m 8 juni j.l.

Madrid

Het begon niet zo goed, bij Ardanza wel bekend, maar, lezers verlies nooit je creditkaart want je kunt onmogelijk in Spanje een auto huren!
Aangekomen in Madrid hebben we de taxi genomen naar het hotel Petit Palace. Wat opviel was de reuring in de stad van verklede mensen in voetbal tenue. We wisten nog niet dat Barcelona tegen Bilbao zou gaan spelen in het stadion van Madrid. Gaande weg kwam er steeds meer voetbalpubliek die ons met hun uitdossingen en gezang zeer hebben vermaakt. Het was er dus heel druk maar alles verliep in goede orde! Zo ook de demonstratie tegen de huidige gang van zaken in Spanje. Alle demonstranten waren in het zwart gekleed met zwarte balonnen, muziek makend, zingend en leuzen roepende trokken ze door de stad. De bezemwagen er achteraan en je zag er niets meer van dat er een grote demonstratie had plaatsgevonden. Wat wel een klein beetje eng was een opstootje bij de grote boekenmarkt, er werd daar door een aantal bobo’s iets geopend en een gedeelte van het publiek kwam in opstand. De politie kwam onmiddellijk in actie en wij dachten wegwezen….. Madrid is een mooie stad, heel goed onderhouden met prachtige gebouwen en paleizen, tuinen en parken. Vooral ook gezellig en levendig. Een avondje plaza mayor is gewoon entertainment! I.v.m. de tijd hebben we van alle grote musea alleen het Prado kunnen doen. Op zich een belevenis. Prachtig! Het glazen paleis vonden we erg mooi,  prachtige ligging met een mooie schildpaddenvijver.

Toledo

26 mei zijn we doorgereisd (per taxi) naar Toledo. Hotel Cardenal is te bereiken via nogal wat trappen. Met zware koffers een klus om boven te komen. Het is een aardig hotel met een mooie tuin. Jammer dat ze er niet veel aan doen om het terras gezellig te maken. Er vonden communiefeesten plaats van grote gezelschappen. Toledo hebben we w.s. niet op de juiste manier kunnen ervaren door al het gedoe rond de verloren creditkaart. We hadden natuurlijk geen auto en hebben dus van de omgeving niets gezien. Jammer! Toledo zelf zijn we wel een aantal keren wezen bekijken. We vonden het een beetje naargeestig. Het gaat daar veel over oorlog, Holocaust, wapens etc…..Wel een prachtige oude stad en mooi was een kleine processie, dat is altijd bijzonder om te zien.

Trujillo

28 mei stond op de planning om naar Trujillo te reizen in de Extremadura. Maar hoe? Jose of  was het Juan heeft zijn uiterste best gedaan om een auto te regelen, maar het is hem niet gelukt. Het punt was: reizen we terug naar Madrid en dan richting Trujillo (zowat een dag reizen met trein en bus) of gaan we dan maar gelijk terug naar huis?  Knoop doorgehakt en met de taxi op pad, we zouden het wel ervaren. Aangekomen in de middle of no where staat daar de finca Santa Marta. Alleen de kokkin ( Inez volgens mij) was aanwezig en heeft ons de kamer gewezen. De eerste indruk was, goh wat leuk hier, maar na een kleine inspectie zou het wel een klein beetje gerenoveerd kunnen worden hier en daar, maar het heeft wel zijn charmes….Schitterend gelegen grenzend aan de wijngaard, met een lekker zwembadje, leuke dalmatiër en loslopende kippen met een paar hanen erbij en een nest met ooievaars op de schoorsteen. Er zijn al bijzondere vogels te zien in de omgeving van de finca maar de echte vogelaar gaat natuurlijk hiervoor op pad. Gelukkig konden wij, dank zij Laura, ook op pad met een one way huurauto, die zij voor ons met haar creditkaart had kunnen regelen in Trujillo. We zijn haar zeer dankbaar! Later hebben wij ook de eigenaar Henri ontmoet die ons zeker, als hij er eerder was geweest, ons had geholpen. Echte lieve mensen! We hebben alle dagen gegeten op de finca, er is een schattige kleine patio met fontein waar je kunt zitten. De hoeveelheden waren ruimschoots en de kwaliteit goed, maar over smaak valt niet te twisten. De Extremadura is een prachtig gebied waar veel te zien is en te wandelen, het natuurgebied Monfraque b.v. waar de rivier de Tajo doorstroomd is de moeite waard om te bezoeken en zeker een gebied om naar terug te keren. Caceres is ook bijzonder met de ooievaars op het dak van de kerk en de monumentale oude stad is het bezoeken zeker waard!

Sevilla

1 juni richting Sevilla gereden. Sevilla met de Giralda met de ronddraaiende klokken, wij vergapen ons eraan. Binnen is de kathedraal ook prachtig, nu voor de 2e keer bezocht evenals het Alcazar voor ons mooier dan het Alhambra….Zaterdag’s wordt er getrouwd in Sevilla, je kijkt je ogen uit naar alle pracht en praal. Mooie mensen, mooie kleding, koetsen en paarden. We hebben vrienden ontmoet in de wijk Macarena in park de Hercules. Het uitgaansleven gaat daar door tot in de kleine uurtjes. Bijzondere flamenco gezien in La Casa de Memoria, volgens mijn vriendin wordt hier de beste authentieke niet toeristische flamenco gedanst en zij kan het weten want ze geeft zelf les! De zang en vooral het gitaarspel vonden we ook bijzonder goed. We hadden een leuk appartement met uitzicht op de Giralda. Omdat de airco lek was en dat een waterballet opleverde, mochten we ook de andere appartementen bekijken om te verhuizen. We hebben besloten om toch maar te blijven zitten, met een emmer eronder…en de slaapkamer had ook nog een kleine airco…. Sevilla is en blijft voor ons een stad om weer naar terug te gaan.

Vejer de la Frontera

En zo komen we aan het laatste gedeelte van de vakantie…Vejer de la Frontera. Een mooi wit stadje met boven een oud kasteel vanwaar je Afrika ziet liggen. Leuk zijn ook de oude windmolens. We hadden een leuke, mooie, zeer schone  kamer in Hotel Plaza España, grenzend aan het dakterras met prachtig uitzicht. Het restaurant is arabisch georiënteerd en je kunt er heel goed eten. Je kunt er fantastisch wandelen aan de zee, het strand is er groot en niet druk Eigenlijk is de hele kust mooi. Wat wij gezien hebben van Conil tot Bolonia. In de omgeving stonden de zonnebloemen al in bloei tot zover je kon kijken gele velden vol. Mooi! Minder vonden wij de enorme velden met windmolens, maar ja…..We kunnen weer terug kijken op een geslaagde vakantie met mooi weer in een prachtig land! We willen Ardanza dan ook complimenteren met de manier waarop zij het weer voor ons hebben georganiseerd en dat ze er voor je zijn in noodgevallen!

Hartelijke groet en liefs Anna en Nico

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: