8 dagen Lissabon & Alentejo

Reissom 8 dagen vanaf € 1.295 p/p*

8 daagse fly drive Lissabon en Alentejo, Portugal, incl. retourvluchten, 7 overnachtingen inclusief ontbijt, huurauto cat. BB: incl. ongelimiteerd aantal km, WA/BA verzekering, lokale belastingen en 2e bestuurder gratis. Autohuur is gebaseerd op het ophalen bij vertrek uit Lissabon. Zeer uitgebreide route- en excursie informatie.

* Reissom afhankelijk van reisdata. Gebaseerd op verblijf 2 personen in tweepersoonskamer of appartement

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 daagse Fly Drive Portugal Lissabon en Alentejo

Lissabon – Évora – Monsaraz – Castelo de Vide – Marvão – Costa Vicentina – Milfontes

Dit Fly & Drive arrangement combineert 3 dagen Lissabon met 4 dagen in de prachtige natuur van de Alentejo. Met verblijf in appartement, boutique hotel & landelijke resorts

Eerste stop: Lissabon, kleurrijke en vriendelijke stad aan de Taag

Lissabon, met haar monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen, smalle met keien geplaveide straatjes en kleurrijke azulejos is een heerlijke stad op uw gemak te voet of per eco tuk-Tuk te verkennen! Geniet van fado in de wijk Alfama, het nachtleven in Chiado en de gastronomische hoogtepunten van een van de beroemde topchefs!

In Lissabon verblijft u 3 dagen in comfortabele en centraal gelegen appartementen met eigen kookgelegenheid in de wijk Chiado of in sfeervolle & moderne suites in hartje Lissabon in de wijk Baixa Vitoria. Een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. Na 3 dagen op uw gemak de hoogtepunten en de schatten van Lissabon ontdekt te hebben haalt u uw huurauto op bij vertrek uit Lissabon voor de 2e helft van uw vakantie.

U kunt daarna kiezen!

A. Het binnenland van de Alentejo

Vanuit uw boutique hotel in het middeleeuwse Evóra verkent u de vestingstadjes Monsaraz, Castelo de vide en Marvão aan de Spaanse grens, marmerstad Vila Viçosa en natuurpark van São Mamede. Of kies voor een verblijf op deze gastvrije quinta bij Monsaraz. Dit is een gebied met een enorme rijke geschiedenis, een landschap bezaaid met menhirs en dolmen en het Unesco Dark Sky Reserve Alqueva.

B. De ongerepte Costa Vicentina

De ongerepte Costa Vicentina met slaperige vissersdorpjes en het lange afstand wandelpad de Rota Vicentina is een paradijs voor rustzoekers en wandelaars. Dit is puur Portugal, ver van de massa. Vanuit het landgoed bij Milfontes brengt men u graag naar het begin van een mooie wandelroute langs de fraaie baaitjes. Geniet daarna in een van de vele restaurantjes aan zee van de uitstekende lokale keuken begeleid door de mooie wijnen van de Alentejo. 

Mocht u niet kunnen kiezen tussen bergen of zee…

Allebei de locaties kan natuurlijk ook! U kunt dit aangeven op het aanvraagformulier en we doen u graag een voorstel op maat.

Het Fly & Drive arrangement 8 dagen

Dag 1, 2 en 3: Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad is gebouwd op een aantal heuvels aan de baai van de rivier de Taag. U vindt er vele Romaanse en Moorse monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen. De smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen u uit om deze vriendelijke en kleurrijke stad op uw gemak te voet te verkennen. Of neem een van de gele trams en laat u moeiteloos van de laagste naar de hoger gelegen wijken vervoeren. Ook heel erg leuk is het verkennen van Lissabon per elektronische TukTuk! Uitgebreide tips ontvangt u bij uw reisbescheiden. 

Baixa en Alfama

De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen, fonteinen, 18e eeuwse façades en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters. Vele restaurants en terrasjes. Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafés de traditionele Fado muziek gespeeld wordt, zoals in de Mesa dos Frades. De beroemde tramlijn 28 brengt u helemaal naar boven naar het kasteel São Jorge vanwaar u een fabelachtig uitzicht over de stad hebt.

De wijk Barrio Alto kunt u tot diep in de nacht genieten van muziek en een drankje, vaak op de terrassen op straat. Langs de rivier vindt u de hippere nachtclubs. De Torre de Belem aan de rivier behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Uiteraard mag een bezoek aan de bakkerij van de beroemde Pasteis do Belem niet ontbreken, wanneer u hier toch in de buurt bent. Typisch bladerdeeg gebakjes gevuld met romige custard. Men staat er dagelijks voor in de rij!

Dag 4, 5, 6 en 7: Alentejo

Glooiende en uitgestrekte landschappen

Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. Her en der verrijzen steden met witgekalkte huizen. Dat is het beeld van de Portugese Alentejo. Het gebied is vlak en dunbevolkt. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn er talrijk. De kust heeft verrassend mooie stranden en stille baaitjes. Op de hoogvlakte in het Noordoosten van de Alentejo liggen veel plaatsjes met Moorse kastelen zoals in Juromenha, Alandroal, Redondo en Terena. In de dorpen en kastelen vindt u smeedijzeren balkons, robuuste gotische torens, schilderingen op hout en barokke altaren. Redondo staat daarnaast ook bekend om zijn bijzondere keramiek.

1. Het binnenland van de Alentejo

Évora

Het historische centrum van de stad Évora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Tot de bezienswaardigheden behoren onder meer een Romeins aquaduct, de Romeinse Diana-tempel en de vroeg-gotische kathedraal, gebouwd van 1186 tot 1204, met een klooster uit de 14de eeuw. De vele paleizen uit de middeleeuwen en de renaissance getuigen van het rijke verleden. Évora was in de Romeinse tijd een bloeiende stad, maar raakte in verval onder de Visigoten. Évora is een levendig oud universiteitsstadje. De 15e-eeuwse universiteit werd in 1979 heropend en met 8.000 studenten is de universitaire roeping weer hersteld.

Monsaraz

Het middeleeuwse Monsaraz is een van de oudste Portugese nederzettingen van Zuid-Portugal, bewoond sinds de prehistorie. Haar natuurlijke positie op de hoogste heuvel in het gebied en de nabijheid van de diepe Vale do Guadiana, maakte het een plaats van strategisch belang. 

Vila Viçosa

Vila Viçosa wordt ook wel het marmeren museumstadje genoemd met zijn grote huizen van wit marmer en zijn imposante paleis uit de 16de eeuw. Het paleis Paço Ducal was het favoriete verblijf van de hertogen van Bragança. De geometrische tuinen zijn indrukwekkend. Bijzonder is ook de Porta do Nó, de toegangspoort van het paleis die bestaat uit marmer en schist met ‘knopen’, het symbool van de Braganças. 

Castelo de Vide

Het pittoreske plaatsje Castelo de Vide ligt trapsgewijs tegen de helling van één van de noordelijk uitlopers van de Serra de São Mamede. Vroeger was het een belangrijke vesting in het Spaanse grensgebied, nu een slaperig, charmant stadje, Castelo de Vide heeft een kasteel uit de 14de eeuw. Verder is er een mooie Joodse wijk met de oudste synagoge van Portugal en vele gotische deurportalen. In de Joodse wijk staat ook de overdekte Fonte da Vila, een marmeren Renaissance fontein uit de 16de eeuw.

Natuurparken en Megalithische monumenten

De gemeenten Reguengos de Monsaraz en Castelo de Vide, verder naar het noorden hebben een grote rijkdom aan Megalithische monumenten; hunebedden en menhirs. De meeste daarvan zijn mooie en interessante voorbeelden van de Europese prehistorie.  De Serra de São Mamede ontstond tussen 400 en 300 miljoen jaar geleden. Het gebergte wordt in het noorden en westen begrensd door jongere granietformaties. Vooral de noordkant van het park is voor de wandelaar interessant. Hier worden loofbossen afgewisseld met cultuurland. Vanaf de bergtoppen in het park, zoals de Pico São Mamede – met 1025 m de hoogste berg ten zuiden van de Taag – en de burcht van Marvão heeft u een prachtig uitzicht. Wie geluk heeft ziet een havik, arend, een oehoe of een slangenarend op jacht naar een adder. Het is ook het jachtterrein van de grijze wouw en de monniksgier, aasgier en vale gier.

2. De ongerepte Costa Vicentina

De Costa Vicentina is het gebied aan de zuidwestkust van Alentejo waar u langs de rotsachtige kust kleine baaitjes met mooie stranden vindt. In het achterland liggen glooiende velden en beboste hellingen. Het is een puur en aantrekkelijk landschap. Hier geen massatoerisme, geen hoogbouw, pretparken of ander vertier. Langs zee liggen aantrekkelijke visserdorpjes zoals Odeceixe, Milfontes en Porto Covo en iets verder van zee het prettige Odemira aan de Mira rivier en Cercal. 

Rota Vicentina lange afstandswandelpad

Dit is het gebied waar in 2012 de “Rota Vicentina” geopend werd. Een wandelpad van een kleine 400 km, deels door het binnenland (de Historical Way) en deels langs de kust (Fishermen’s Trail). Hier treft u ook de zoete aroma’s van de kruiden op de velden waarmee vis, zeevruchten en andere regionale gerechten bereid worden, geserveerd met de uitstekende wijnen uit de streek. Te plekke brengt uw gastheer, die vanaf het begin bij de ontwikkeling van dit wandelpad betrokken is geweest u graag naar het begin van een moi stuk van het lange afstandspad en uiteraard wordt u dan ook weer opgehaald! 

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In bijna 20 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige fado-optredens, wijnproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes. een zeiltocht op de Taag,  sterren kijken in het Dark Sky Reservaat, een kook-workshop, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. 

Uitbreiding van de reis

Uiteraard is deze 8-daagse fly drive Portugal te verlengen met een van de andere regio’s of locaties in de Alentejo. Neem voor de diverse mogelijkheden contact op met Ardanza op tel. 035- 6912275 of per e-mail: info@ardanza.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan: Fly Drive Lissabon en Alentejo, Portugal 8 dagen

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: