Wandelen met een ezel

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Wandelen met een ezel bij Segovia

Beste Ardanzers, koud terug van vakantie of er ligt al een zeer smakelijk kookboek op onze deurmat. De Spaanse warmte nu ook in eigen keuken, en dat terwijl we net van plan waren een Spaans maal te bereiden. Bedankt voor deze hartelijke attentie!!

De 3 weken zijn gevlogen, en we verbaasden ons er steeds over hoe zorgvuldig en vernuftig jullie rondreis in elkaar stak. Al het moois binnen handbereik, we hebben een streek ontdekt, vol van avontuur, verborgen schatten, verhalen, en prachtige natuur!!! Ook de steden en cultuur waren van een hele andere orde dan we gewend waren in Spanje, en dat is nu net wat we zochten, een ander Spanje!!!

De plekjes waar we verbleven waren ook uiterst charmant en authentiek, die vind je niet gauw, vooral de plekjes van de ezelweek…. wat een fantastische week was dat. We konden niet zonder traan afscheid nemen van onze viervoetige charlatan, want zo heette hij: Rigoncete, een stuk eigenwijs maar lief vreten was het. We hebben ook zeer smakelijk gegeten in Navafria bijvoorbeeld, veel van zijn receptuur vinden we terug in jullie kookboek, voor vegetariërs ging het overigens vrij goed, niet overal, maar de creatieven onder de reis maakten er veel moois van….. sowieso veel streekproducten gegeten, dat geeft een nog grotere dimensie aan de vakantie.

En we hebben steeds gezocht naar de Spaanse beleving van alles, alhoewel dat met tijden van eten niet altijd zo vlekkeloos verliep; honger;-) Bij Miguel in Espirdo was het ook fijn!! Salamanca mooi!! Maar een stadhotel haalt het niet bij de charme van het boerenland. Toledo, adembenemend, een heel andere stad weer dan Salamanca. En Trujillo, ook zo mooi. “Vais a Cantar” (jullie gaan zingen) zei een dame onderweg toen we haar mededeelden Toledo te bezoeken.

Gieren (veel!!!) op de punt van de Ermito de San Frutas (tip van Miguell van het hotel in Espirdo, met tekening)! Indrukwekkende wegen en natuur!! Vele passanten, leuk contact met andere gasten, alhoewel we soms de enigen waren zo vroeg in het seizoen. Het weer was echter on-Spaans koud dit jaar, maar het mocht de pret niet drukken.

Bij Annelies en Javi in Fuentes de Bejar, zeer fijne kamer en persoonlijk onthaal, super service, we hebben nog gekanood, en dat was een nogal komische en mooie aangelegenheid. Lekker gewandeld en geslapen, siesta rules! De uitloper naar Zafra was apart vanwege het verschil in vegetatie, palmbomen, kurkeiken, zuidelijker, het klooster, duister en mooi, maar gek genoeg niet eens altijd zo comfortabel als de kleinere hotelletjes onderweg…

De eigenaar van de Finca in Trujillo, een interessante heer, met een heus grasveld voor de deur bij de Palomar. Leuke toevalligheden, bezoekers van de Finca hadden ons al eerder gespot bij de Ermito de San Frutas, en vaker kwamen we “oudbekenden”  tegen in dorpjes, zoals in L’Alberca en Candelario.

Volgens mij hebben we er heel veel uit gehaald zonder ons te overeten. Dat kwam door jullie heldere aanbod, en daarnaast vroeg het ook nog wat reizigersbloed van ons. Kortom wij hebben intens genoten!!!

Bedankt!

A. van Veen

14 juni 2011

Noot Ardanza:

– Deze reizigers kozen voor het eerste gedeelte van de reis voor de route wandelen met een ezel in de omgeving van Segovia –

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: