Regio Valencia in april

De heer en mevrouw Kendall verbleven in de stad Valencia, op een Eco-lodge in de Sierra de Bernia en in Bocairent.

 

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Valencia, Sierra de Bernia en Bocairent

Deze weergaloze Ardanza reis-op-maat naar Regio Valencia liet ons kennis maken met de cultuur van een grote stad, de stilte in het achterland en herinneringen uit de middeleeuwen.
De keus voor de Regio Valencia werd voor ons in eerste instantie bepaald door de architectuur van Santiago Calatrava. We wisten dat de stad van de kunsten en wetenschappen de bruggen en een metro station van de hand van deze architect hadden meegeholpen het toerisme in Valencia een impuls te geven.

Valencia

Maar we waren blij verrast met wat Valencia nog meer aan verrassingen in huis had. De wijk Carmen, waar wij een schitterend modern appartement hadden, bestond vrijwel uitsluitend uit schitterende monumenten uit het rijke historische verleden van de stad. Bovendien was vrijwel alles op loopafstand. Tip: Neem vanaf het vliegveld de metro om snel en goedkoop de stad in te komen.

Onze dagen begonnen steevast met een ontbijt op een van de vele terrasjes op plaza de la Reina en daarna op naar het vele moois dat Valencia te bieden had. Enkele jaren geleden hebben we Barcelona bezocht en na vier dagen vonden wij dat Valencia zeker niet onderdeed voor Barcelona.Hoogtepunten voor ons waren: Calatrava’s architectonische ontwerpen, Oceanografic, Park Turia, de Lonja de la Seda, Mercado Central en Colon Estacio del Nord en de pleinen Reina, Virgen en Ayuntement, het IVAM en de restaurantjes. Evenwijdig aan de Portal de Valldigna liep de calle de Caballeros waarin er talloze te vinden waren. Ga vooral na 20.30 uit eten anders is het nog erg stil.

Sierra de Bernia

De Ecolodge in de Serra de Bernia was onze volgende bestemming. Een oase van rust in een prachtige omgeving. Bebouwing was er nauwelijks en de laatste anderhalve kilometer weg was niet geasfalteerd. Het was voorjaar en dus was de natuur op zijn mooist. De gastheren van de lodge hadden er een eldorado gebouwd. De table d’hôte een bijzondere verrassing. En wandelingen zijn vanaf de voordeur te maken. Een aanrader voor iedereen die van puur natuur houdt en/of tot rust wil komen.

Bocairent

Tenslotte zijn we afgereisd naar Bocairent in het achterland.
Het stadje beschikt over meerdere toeristische wandelingen, de ruta magica gaat buitenom en biedt steeds en schitterend zicht op de stad vanuit allerlei zichtpunten. Merkwaardig was het bezoek aan de mysterieuze covettes de Moros. De van oorsprong Moorse kastelen in de buurt zijn een bezoek waard. De poorten van Biar waren helaas gesloten in het voorseizoen. De buitenkant was echter imposant en een bezoek aan het kasteel van Villena heeft die teleurstelling volledig goedgemaakt. Aan de voet van het kasteel van Villena zijn, temidden van de middeleeuwse straatjes, nog twee bezienswaardigheden die via een aangegeven route (ivm verdwalen en een ruige zigeunerwijk waar je NIET wil zijn). De enige kerk in Spanje met geschroefde zuilen en er tegenover een museum met daarin de grootste goudschat uit de bronstijd van Europa.

Een suppoost komt dan met een kluissleutel en opent de kluis waarin de goudschat ligt. Zie bijlage. De man start daarna een video met Engelse ondertiteling hoe de schatgevonden is. Wie nog meer kastelen wil zien kan terecht in Sax, Petrer en Novelda en ongetwijfeld nog meer. We hadden een privégids die goed engels sprak omdat hij in Ierland had gestudeerd. Ook in Bocairent hadden we een voortreffelijke accommodatie die verzorgd was door Ardanza.

We hebben tijdens onze 10-daagse reis heel veel keuzes moeten maken en konden lang niet alles doen wat we wilden, maar het was een heerlijke reis. Ardanza heeft een belangrijk aandeel gehad in het welslagen van de reis.We zijn zeker van plan in de toekomst weer van de deskundigheid van Ardanza gebruik te maken. Hun aanbod is van uitzonderlijke klasse.

Spanje en Ardanza zijn voorlopig “nog niet van ons af”!

Els en Philip Kendall
april 2011

Noot Ardanza: De heer en mevrouw Kendall verbleven in de stad Valencia, op een Eco-lodge in de Sierra de Bernia en in Bocairent.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: