Andalusië, mei 2014

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sevilla, Ronda en Granada, 29 april – 6 mei 2014

Beste Ellen,

Het heeft even geduurd voordat ik mijn toetsenbord ben geklommen. Door drukte kom ik er nu pas aan toe. Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor het receptenboek met de titel Spaanse lekkernijen. Koken is mijn hobby en er staan leuke recepten in, dus dat is een leuk cadeau voor mij. Eten is de hobby van mijn man…., dus dat komt ook goed uit!

Van vanaf 29 april tot 6 mei zijn we in Spanje op vakantie geweest. We zijn begonnen in Sevilla, daarna naar Montejaque en vervolgens zijn we nog in Granada geweest. Onze reis was bijzonder, we hebben er ontzettend van genoten! De combinatie van stad en natuur sprak ons erg aan. Daar hadden we natuurlijk zelf voor gekozen en het bleek goed bij onze wens te passen.

Sevilla

Onze eerste kennismaking met Sevilla was met de Joodse wijk. Wat een bijzondere wijk en wat een geweldige sfeer. Nadat we uit de taxi gestapt waren voelden we gelijk de vakantie sfeer. De dagen in Sevilla waren intens, want we wilden elke minuut gebruiken om van deze bijzondere stad te genieten. Wat ons erg aan sprak was de ongedwongen sfeer. Overal voelden we ons welkom en iedereen was vriendelijk. Jullie hadden een prachtig appartement voor ons geregeld. Sevilla bood heel veel mogelijkheden om te genieten van de Spaanse sfeer met Moorse invloeden. We hebben er voor gekozen om de Kathedraal te bekijken, Plaza de España en het paleis Alcázar. Daarnaast hebben we genoten van de sfeer in het oude deel van de stad. In de avond genieten van wat de gewone bewoners zoal doen, voelde als deelnemen aan het leven in de stad.

Grazalema – Ronda

Onze tocht vervolgde zich door een paar dagen genieten van het Nationale Park Grazalema. Een huisje in Montejaque was de uitvalsbasis voor prachtige tochten in de rustige natuur. Witte dorpjes: Pueblos Blancos zijn ontzettend leuk om te bezoeken. Er heerst rust en de mensen zijn vriendelijk. Deze dagen waren veel te snel voorbij! Hier willen we graag nog eens terugkomen voor nog meer natuurwandelingen.

Granada

Daarna nog naar Granada. Alleen de rit er naar toe was al bijzonder. Als je naar de stad rijdt zie je op de achtergrond de besneeuwde bergen, wat een prachtig gezicht. En wat een prachtige stad. Natuurlijk erg toeristisch, maar dat heeft ons niet gestoord! We hebben hier ook weer elk moment genoten. We logeerden in een prachtig appartement. Het was prachtig ingericht en wij voelden ons hier helemaal thuis, mede omdat de eigenaresse erg vriendelijk was en ons veel tips gaf. Als we de deur uitstapten stonden we in het oude centrum. Ook hier zouden we graag nog eens terug komen! Granada heeft naast het Alhambra veel te bieden. Je kunt hier heerlijk genieten van de Spaanse sfeer met veel Moorse invloeden. Lekker eten of rond slenteren in de stad het is allemaal mogelijk.

Kortom we hebben genoten van elke minuut dat we daar zijn geweest.

Nog een opmerking over het appartement in Sevilla: (Het enige nadeel was dat de aankondiging: auto vrij niet klopte, want ’s nachts lapte iedereen dat aan zijn laars en in de smalle straten was het erg gehorig als er auto’s kwamen. Ook de vuilniswagen om 2 uur in de nacht! Dat verstoorde wel onze nachtrust).

Vriendelijke groeten

Hanneke en Sybren van der Goot
8 juni 2014

 

Noot Ardanza:
Er is inderdaad 1 pand waar 4 appartementen in gesitueerd zijn, welke iets verder van het Plaza los Venerables ligt en waar wel autoverkeer mogelijk is – we zullen er op letten dat we komende reizigers hier op attent maken!

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: