Andalusië maart ’16

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sevilla, Ronda, Costa de la Luz & Malaga

Goedemiddag,

Mede namens mijn man hartelijke dank voor alle voorbereidingen die u had getroffen en de info die wij ontvingen van u voor het welslagen van onze trip door Andalusië en het Spaanse kookboek met verrukkelijke recepten. Die gaan we zeker uitproberen!
Wij hebben echt genoten, het was een prachtige reis! Het mooist vonden we Sevilla, waar het verblijven midden in Santa Cruz een inspirerende ervaring was.Ook Ronda, de kust, Tarifa en Gibraltar hadden ieder op hun eigen manier hun charme en bijzonderheden. Dat we vrijdag jl. in Malaga onverwacht een processie terecht kwamen, maakte de reis extra bijzonder. Hoewel we dat niet hadden verwacht, maakte deze een diepe indruk op ons.

Fantastische accommodaties overal met veel gastvrijheid. Minder blij waren we met het hotel in Malaga. Dat was door de ligging in het voetgangersgebied officieel voor ons niet te bereiken. De enig mogelijke toegangsroute werd ook nog volgebouwd met tribunes voor de processies. De tomtom raakte bovendien van slag door de werkzaamheden aan de metro, waarover jullie overigens al geschreven hadden. De kamer viel tegen.

Onze huurauto ophalen ging met gedoe gepaard – en ook bij de Nederlanders voor ons. Enterprise zat niet op het opgegeven adres (en blijkt ‘s middags gesloten – staat in het Spaans op de afleverovereenkomst). Men had niet niet de afgesproken auto en wilde allerlei extra’s verkopen, en was maar een persoon gemachtigd de auto te besturen, terwijl wij beiden mochten rijden volgens het contract van Sunny Cars. Door €5 per dag extra bij te betalen kregen wij toch de afgesproken Seat Leon me .
Ook het inlevermoment van de huurauto was wat ongelukkig. Om half elf gehaald, dus dan ook op dat tijdstip inleveren, wat resulteerde in een verloren dag op het vliegveld. De vertrektijd van ons toestel was om 16.15 gepland (dat werd helaas een uur later). Dat was even minder geslaagd.

Ter afsluiting nog een paar hoogtepunten:

• De smalle steegjes en brede lanen in Sevilla met gebouwen als de Real Alcazar of de paviljoens voor de expo van 1929. Het is heel goed te doen, op de fiets de hele stad doorkruisen en in het weekend te voet de rivier oversteken. In het ontbijtrestaurant troffen we de hartelijke Rosa, die Nederlands spreekt dankzij haar tijd in Amsterdam en huwelijk met een Nederlander.
• Ronda en alle witte stadjes die we gezien hebben, een gitaarconcert van Pacoseco in Ronda en vooral de grot Cueva de la Piletas, getipt door Elly van ons mooie gastverblijf bij Ronda, met wie we goede gesprekken voerden.
• Vejer de la Frontera een heerlijk hotel aan een prachtig plein. Restaurant heeft een Marokkaanse keuken. Wel van te voren bespreken! En de opgegraven Romeinse stad Baela Claudio.
• Speciaal, Cadiz en de zuidrand van Europa met Tarifa en Gibraltar als bijzondere plaatsen. De veerpont van Tanger komt aan in Tarifa

Er zijn nog genoeg plaatsen over om later te bezoeken, daar was nu geen tijd voor. Kortom het zou geen straf zijn volgende week dezelfde reis nogmaals te maken.

Nogmaals dank en wie weet tot een volgende reis.

Hartelijke groet,

Klazien Kooijman

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: