Fly drive Sevilla en Ronda

Reissom 8 dagen vanaf
€ 1.175 p/p*

Incl. retourvluchten KLM of Transavia, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, WA/BA verzekering, lokale belastingen. De autohuur is gebaseerd op het ophalen van uw auto bij vertrek uit Sevilla. Uitgebreide route- en excursie informatie, boekingskosten.

* Reissom is gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreis 8 dagen, Sevilla, Ronda, Grazalema, Caminito del Rey

Ontdek tijdens deze 8 daagse rondreis Sevilla, Ronda, Grazalema en Caminito del Rey, de hoogtepunten van de sprankelende hoofdstad van Andalusië en verken de natuurparken bij het spectaculair gelegen witte stadje Ronda aan het Tajo Ravijn. De Sierra de Grazalema, Serranía de Ronda en de Sierra de las Nieves. Fietsen op de Via Verde en wandelen op de Caminito del Rey! Een heerlijk weekje Cultuur en Natuur!

Verblijf in appartement of kleinschalig hotel

Accommodatie in Sevilla

In Sevilla verblijft u 4 nachten in het historisch centrum, een comfortabel appartement of een kleinschalig boutique hotel aan het mooiste pleintje van de stad in de historische en levendige wijk Barrio Santa Cruz met haar vele pleintjes en tapasbars.

Accommodatie Grazalema, omgeving Ronda

In het natuurpark Grazalema en is er de keuze tussen een sfeervol appartement voor 2 op een kleinschalig complex op een half uurtje van Ronda, een landelijk gelegen herenboerderij binnen de grenzen van het natuurpark of een stijlvolle Cortijo op 15 minuten van Ronda.

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, sherry&wijnproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes.  Een tapas-workshop, de Caminito del Rey, yoga of een taalcursus. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en kunnen uw tickets vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Fly drive arrangement Sevilla & Omgeving Ronda

Dag 1, 2, 3 en 4: Sevilla

Deze 8 daagse rondreis begint in de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Sevilla is de sprankelende en romantische hoofdstad van Andalusië. Alles in Sevilla ademt geschiedenis en grandeur. De Kathedraal met haar Giralda, is een van de grootste ter wereld, gelegen aan fraaie pleinen met de paardenkoetsjes. Daarnaast ligt het Reales Alcázares, van oorsprong een Moors paleizencomplex, dit prachtige complex met tuinen, zalen en kleurrijke Azulejos, is kleiner dan het Alhambra in Granada, maar zeker zo indrukwekkend, u mag het niet missen tijdens uw bezoek aan Sevilla.

In de Barrio Santa Cruz, de meest kleurrijke wijk van de stad, is het is eindeloos dwalen door de smalle straatjes en pleintjes met sinaasappelbomen en vele tapasbarretjes. Vanuit uw fijne appartement of kleine hotel in hartje Barrio Santa Cruz zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand. Uiteraard heeft Sevilla nog veel meer te bieden: het uitgestrekte en groene park Maria Luisa, De Plaza España, de zigeunerwijken Triana en Macarena, De tabaksfabriek, bekend van de opera Carmen, de vele Flamenco tablao’s, musea en fraaie monumenten.

Korting op fietstours Sevilla

Een heerlijke manier om de stad te verkennen is per fiets!  Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours met onze lokale partner, Pia Tours!

Dag 5, 6, en 7: Natuurpark Grazalema – Ronda

Ronda aan het Tajo ravijn

Ronda ligt te midden van deze bergachtige natuurgebieden. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. 

Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de Baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving.  De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda. Een duidelijke erfenis van de Arabische tijd is de ‘muralla’, de op veel plaatsen zeer goed geconserveerde stadsmuur. In 1784 werd in Ronda een Plaza de Toros gebouwd, de oudst nog bestaande stierenvechtarena van Spanje. Op 20 kilometer van Ronda kunt u een meer dan 2000 jaar oud amfitheater bezoeken.

Sierra de Grazalema

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” met haar grijswitte kalkrotsen is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma en El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied.

Sierra de las Nieves

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust en ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park. De bekendste grot is de Hoyos del Pilar. Het reservaat is beroemd door haar vele gaten in de oppervlakte. In het gebied valt relatief veel regen daardoor is een levendige vegetatie.

Grotten van “La Pileta”

De oudste tekenen van menselijke bewoning in dit gebied zijn terug te vinden in de grotten van “La Pileta” nabij Benaoján. Ze zijn i 1905 ontdekt en tot nationaal monument verklaard in 1924. In deze grotten zijn muurschilderingen gevonden uit het Paleolitisch Tijdperk van paarden, geiten en vissen. De grotten zijn vrijwel het hele jaar te bezoeken.

Arcos de la Frontera

Gelegen op een heuvel geeft dit stadje een prachtig uitzicht over het rivierdal van de Guadalete. Men noemt dit ook wel een van de mooiste “pueblos blancos”. Hier vindt u steile straatjes, verassende doorkijkjes, fraaie kerkjes en mooie pleintjes. Het beste laat u uw auto aan de voet van de heuvel en wandelt u naar boven, het is echter een pittige klim! In de Parador, gelegen aan een mooi plein, kunt u, ook waneer u er niet logeert, genieten van een lunch of een drankje.

Activiteiten in de omgeving van Ronda

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een spectaculair, 3 km lang wandelpad dat loopt van Ardales naar Alora door de El Chorro kloof, op 100 meter boven de rivier. Het vervallen pad is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en eind maart 2015 opengesteld voor bezoek. Een wandeling dient van te voren gereserveerd te worden. De Caminito del Rey is gesloten als er windsnelheden zijn van meer dan 35 kilometer per uur, dit vanwege de veiligheid.

Meer info en reserveren: www.caminitodelrey.info Ardanza kan natuurlijk ook vanuit Spanje tickets voor u reserveren.
Lees onze praktische tips voor de Caminito del Rey op Anne’s Blog!

Fietsen over de Via Verde de la Sierra

De omgeving van de Vía Verde de la Sierra bestaat uit flinke heuvels, tot zo’n 600 meter hoogte. In de verte zijn de uitlopers van hogere bergen zichtbaar. Graanvelden en olijfboomgaarden bepalen de kleur van het landschap. deze Vía Verde loopt daar zo goed als plat doorheen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. De aanwezigheid van de riviertjes Guadalporcún en Guadelete zorgt in de dalen naast de Vía voor weelderig groen. Halverwege de route is er grote kolonie vale gieren te bewonderen, de trots van de regio.

De Vía Verde is op diverse plekken langs de route goed bereikbaar met auto’s en er zijn parkeerplaatsen waar bezoekers hun wagen kunnen achterlaten. Halverwege is een restaurant en zijn (meestal) fietsen te huur. Van hieruit kunt u richting Olvera rijden, en weer terug, of de andere kant op, naar Puerto Serrano (of beide!). Ardanza is u graag behulpzaam met het regelen van fietsen en transport. Meer informatie over de Via Verdes van Spanje: www.viasverdes.com

Wandelroutes Grazalema 

Meer wandelingen in het Grazalema Natuurpark vindt u in Anne’s ebook ‘Wandelen in Cádiz‘ welke u na boeking gratis ontvangt.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan voor deze 8 daagse rondreis Sevilla en omgeving van Ronda!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: