Cultuur&Natuur Valencia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 dagen Cultuur&Natuur Valencia

Hallo Anne en collegae,

Wij zijn inmiddels weer een paar dagen terug van onze korte vakantie in Valencia en omgeving en kunnen het niet laten om jullie nog enige feedback te geven.

De vlucht met Vueling was prima, alhoewel dat rappe Spaanse Engels van de co-piloot niet echt verstaanbaar was. Dat onze stoelen als gereserveerd was erg prettig.

Van het vliegveld hebben wij de metro naar de stad genomen. Een retourtje voor 2 personen kostte € 12,- en het stukje lopen naar het hotel was meteen een goede eerste kennismaking met de stad. Het appartement is een schot in de roos. Ons appartement zat op de derde verdieping en beschikte over een leuk klein balkon, waar wij heerlijk in de zon konden zitten.

Zoals al eerder bericht vonden wij de verjaardag-attentie erg leuk en hebben meteen op jullie geproost.

De locatie van het appartement was ook bijzonder goed: op een paar honderd meter van het centrum van de oude stad. Jammer dat deze stad gebukt gaat onder een golf van graffiti. Valencia blijkt een volwaardig alternatief te zijn voor andere meer toeristische Spaanse steden, zoals Barcelona. We hebben genoten van de mooie oude gebouwen, de lekkere tapas en wijn. Alles was goed betaalbaar.

Het weer was iets minder dan wij hadden verwacht. De zon was er wel, maar de wind was koud. Een terrasje in de zon, maar uit de wind was de oplossing. We hebben ook nog een fiets gehuurd (ze hadden zelfs elektrische fietsen!). Vanuit de appartementen kregen wij zelfs 22% korting. Op de fiets hebben wij de drooggelegde rivierbedding tot aan de zee helemaal verkend.

Vrijdag (de dag dat wij weer vertrokken) was de minste dag. Het regende en het was ronduit koud, maar altijd nog 10 graden warmer dan in Nederland. Bij Sunnycars besloten wij toch een upgrade te nemen. Voor een paar tientjes meer reden wij in een SEAT Leon: Een heerlijke auto!

Op de heenreis naar Sierra de Bernia hebben wij de tolweg gemeden en daardoor meer kunnen genieten van de omgeving. We waren heel blij met de GPS-coördinaten. Geen gestuntel met vage aanwijzingen, maar recht op ons doel af. TIP: vanaf nu bij alle achteraflocaties de GPS-coördinaten vermelden.

Ook de B&B Benissa was alles wat we hadden gehoopt: Prachtig gelegen in de heuvels. Wat een contrast met de stad! We hebben niet kunnen genieten van de kookkunst van Willem of Richard want dat was op dinsdag en donderdag, maar als het ontbijt daar enige afspiegeling van is moet dat vorstelijk zijn. Gelukkig was er een goed lokaal restaurant in de buurt, waar wij drie dagen lang goed hebben gegeten.

Willem en Richard zijn twee hele prettige mensen, die hun gasten met grote zorg en vriendelijkheid omringen. Omdat het ontbijt al om 9:00 uur werd geserveerd konden wij hier ons niet aan onze favoriete vakantiebezigheid (uitslapen) overgeven. Deze eerste ervaring met een B&B was zeker positief.

We hebben een dag lekker niets gedaan (ook nu weer in de zon en uit de wind). De andere dagen hebben wij de omgeving verkend. Het plaatsje ALTEA was een aangename verrassing. Misschien willen wij daar wel eens een keertje overwinteren.

Het was al weer heel snel maandag 2 mei: tijd voor de terugweg. Deze verliep zo vlot dat wij veel te vroeg op het vliegveld waren (4 uur voor vertrek), maar we wilden niet in een file terecht komen en we hebben ervaring met grote wachtrijen bij het inleveren van de auto. Deze keer dus niets van dit alles.

De terugvlucht verliep net zo vlekkeloos als de heenreis en om 23:30 uur stapten wij ons eigen appartement weer binnen.

Op tafel lag pontificaal jullie tweede verrassing: Een kookboek met heerlijke Spaanse gerechten. Wij herkenden er meteen een paar.
Deze vakantie was fantastisch, mede door jullie kennis van het land en de locaties. Dank daarvoor. Ook nu weer hebben wij reclame gemaakt voor jullie organisatie.

Bedankt! Bedankt!

 

Nelleke Seegers en Ben van Haastrecht

5 mei 2016

 

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: