Rondreis Portugal juni 2016

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Cultuur & Natuur Rondreis Portugal

– Fantastische reis, mede door de vlekkeloze organisatie-

Van 24 mei t/m 7 juni hebben Christine en ik een fantastische 15-daagse reis gemaakt door midden Portugal, van Lissabon naar Porto en weer terug. Eerst maar eens beginnen met een groot compliment aan Ardanza, want ze hebben binnen ca. 1 ½ week een prachtige reis voor ons in elkaar gedraaid! Normaal kost de voorbereiding meer tijd, maar als vaste klant hebben ze ons gematst. Dank daarvoor!

Over de meer dan fraaie en gezellige stad Lissabon is genoeg geschreven, dus laten we iets schrijven over het heerlijke kleine hotel in de wijk Alfama, waar we drie dagen hebben gewoond. Gewoond, want zo voelt het. Je voelt je direct thuis door de persoonlijke aandacht die je krijgt van de zeer vriendelijke mensen van het hotel. Dat we, vanwege de eerder genoemde korte voorbereidingstijd één keertje van kamer moesten wisselen was niet erg, vooral toen we zagen in welke kamer/suite we terecht kwamen. Op het fantastische dakterras hadden we een schitterend uitzicht op de stad en de rivier en we keken zo op het kasteel, schuin boven ons. We prezen ons wel gelukkig dat we beiden niet zo groot zijn, want de badkamer had een geringe sta-hoogte…

Daarna verbleven we 4 dagen op Quinta Oliveira bij Alvoco das Várzeas, centraal Portugal. Wat een schitterende omgeving en wat hebben Hans en Josephine een prachtig plekje gemaakt van hun Quinta. Hans is een fantastische gastheer die ons van hele goede tips voorzag, ook toen het weer helaas iets tegenviel. Een plek om zeker nog eens terug te keren en dan lekker te gaan wandelen met hopelijk beter weer.

Eigenlijk mag je geen locaties met elkaar vergelijken, want allemaal hebben ze hun eigen karakteristieken en eigenschappen. Maar Ana en haar personeel hebben van Casa Lousada iets heel speciaals gemaakt. Het landgoed op zich is al fantastisch, maar als je dan ook nog zo in de watten wordt gelegd dan is het moeilijk afscheid nemen. We hebben het super gehad in ons Hans en Grietje huisje en het eten en ontbijt was super, net zo als het fantastische zwembad waar de schone handdoeken voor je klaar liggen en de stoelen gereed staan om op neer te ploffen! Vanuit Lousada met de trein een leuke trip gemaakt naar het schitterende Porto en ook nog een bootreisje gemaakt op de Douro rivier.

Onze laatste stop was op bij Obidos, het fraaie vestingstadje waar je op keek vanaf het mooie landgoed Solar Obidos. We verbleven in het kleinste huisje met aansluitend een overdekt terras met zicht op Obidos. Ook hier een schitterend zwembad. Obidos is een hele leuke oude vestingstad waar je vanaf het landgoed eenvoudig naar toe kunt lopen. Het stadje is wel toeristisch, maar als je een beetje je best doet kun je die drukte makkelijk ontwijken. We hebben er heerlijk gegeten en hebben ook nog leuke reisjes gemaakt naar dorpjes in de omgeving.

Dit was ons eerste kennismaking met Portugal. We waren en zijn nog onder de indruk van het land en van de super vriendelijke mensen. De taxichauffeur die ons op het vliegveld helemaal begeleide naar de autoverhuur, want hij kon zich toch niet veroorloven dat we zouden verdwalen op het vliegveld. Of de oudere Portugees die voor ons uitreed met zijn auto, toen onze navigatie ons niet bracht op de plek waar we moesten zijn. Daarna hebben we koffie met hem gedronken en die koffie mochten wij als dank ook niet betalen, die kregen we van hem!

Anne, Arco, Azzurah en Ellen, hartelijk dank voor opnieuw (Na Andalusië een paar jaar geleden) een fantastische trip!

 

Christine en Hans Nagtegaal

2 september 2016

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: