Cultuur&Natuur Navarra
   

Reissom vanaf
€ 1.095 p/p*

Incl. retourvluchten met KLM, luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen inclusief ontbijt, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal km, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Eigen risico is verzekerd. Zeer uitgebreide reisinformatie. 

*Reissom gebaseerd op twee personen per kamer of appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatiekeuze.

 

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Cultuur&Natuurrondreis Navarra

Pyreneeën – Pamplona – Puente la Reina –  Roncesvalles – Ochagavía – Klooster van Leyre – Olite –Bardenas Reales

Ontdek tijdens deze kleinschalige individuele rondreis de imponerende bergen, groene valleien, oude monumenten, rijke geschiedenis, voortreffelijke locale specialiteiten en befaamde wijnen van deze bijzondere regio. Het Koninkrijk Navarra in het noorden van Spanje is van oudsher een belangrijke onderdeel van de Camino de Santiago en is een paradijs voor natuur & cultuurliefhebbers, birdwatchers, rustzoekers en levensgenieters. Bezoek Punta de La Reina, prachtige stadjes zoals Roncesvalles, Sanguesa en Ochagavía.  In de indrukwekkende kloven van Lumbier en Arbayún zult u grote gierenkolonies zien.

Ontspannen tempo

Vanuit een drietal bijzondere accommodaties verkent u in 8 dagen tijd op uw gemak de grote diversiteit van deze regio. De route start net ten zuiden van de hoofdstad Pamplona met een aantal interessante dorpjes en monumenten. Vervolgens verblijft u in het kasteel (nu een Parador) van het middeleeuwse stadje Olite. Vanuit hier kunt onder andere het bijzondere natuurpark en halfwoestijn Bardenas Reales bezoeken met haar grillige, geërodeerde landschap. Daarnaast zijn de middeleeuwse dorpjes Ujué en Artajona, waar de tijd stil heeft gestaan uiteraard een bezoek waard. In de Pyreneeën kiest u voor een verblijf in het natuurpark Selva de Irati, of, in het westen een verblijf op een half uur van de kust en de prachtige badplaats San Sebastian. Hier zijn Punta de La Reina, prachtige stadjes zoals Roncesvalles, Sanguesa en Ochagavía, te bezoeken. In de indrukwekkende kloven van Lumbier en Arbayún zult u grote gierenkolonies zien.

Route verlengen tot 12 of 15 dagen

Deze route leent zich uitstekend om te verlengen tot 12 of 15 dagen. Door bijvoorbeeld op beide locaties in het noorden te verblijven, zowel in het oosten, in de Pyreneeën als in het westen, nabij de kust. En een start of begin van de route in de verrassend aantrekkelijke stad Bilbao, waar u het beroemde Güggenheim bezoekt. Ook de combinatie met de Rioja, met haar glooiende wijngaarden is een interessante optie.

Uitgebreide reisbescheiden en bijzondere excursies.

Ardanza geeft u deskundig advies voor de meest passende route, regelt uw vluchten, uw huurauto ter plekke en uw overnachtingen, inclusief ontbijt. U krijgt zeer uitgebreide reisinformatie en een persoonlijk draaiboek voor uw reis van dag tot dag mee zodat u onbezorgd op pad kunt. Ook kan Ardanza uiteraard activiteiten, excursies en gidsen ter plekke voor u regelen.

Birdwatchen

Een van de zeer ervaren en professionele gidsen die met u op pad gaat om de vogelrijkdom van deze streek te verkennen is Gorka Gorospe

Verblijf in Paradores, Palacios en rurale hotels

Net buiten Pamplona bevindt zich Palacio Valdorba, in het dorp Orisoain, waar u twee nachten verblijft. In dit piepkleine gehuchtje in het historische hart van Navarra ligt dit monument uit de 15e eeuw wat nu onderdak biedt aan gasten. De Comarca Valdorba wordt wel het “Toscane van Navarra” genoemd, met haar groene en glooiende landschap en piepkleine, middeleeuwse gehuchtjes.

In het middeleeuwse stadje Olite verblijft u twee nachten in de Parador van Olite. Deze historische Parador met haar barokke inrichting ligt naast één van de mooiste kastelen van de 15de eeuw in het centrum van Olite, een middeleeuws stadje aan de oever van de Cidacosrivier in het zuiden van Navarra. Vanaf 1925 werd het kasteel gerestaureerd. In het oude gedeelte is nu een Parador gevestigd, het nieuwe paleis is te bezoeken. Het stadje heeft verder een aantal fraaie pleinen en de gotische “Iglesia de Santa Maria’ met een rijk bewerkt voorportaal.

In het noorden van Navarra verblijft u drie nachten nabij de Selva de Irati, dit is een van de grootste en best onderhouden beuken- en sparrenbossen van Europa. Een immense, vrijwel ongerepte groene zone van bijna 17.000 hectare in de oostelijke Pyreneeën in het noorden van Navarra, in een stroomgebied omgeven door bergen tot 2.500 meter hoog en valleien. Hier vindt u, net buiten het historische Ochagavia, dit charmante en gastvrije hotel met 8 kamers, in Izaltzu, Selva de Irati. Of kies voor uw laatste locatie het boutiquehotel in Vera de Bidasoa, in de uitlopers van de Pyreneeën, op een steenworp afstand van San Sebastian, schitterend gelegen aan de Ondeta baai!

Kijk op de volgende pagina voor meer informatie

Lees ook het artikel met de lezersaanbieding van Ardanza in het blad Nestor

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: